Politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) zet strijd tegen ongeoorloofd gebruik van lachgas verder

Op zaterdag 10 augustus heeft de eenheid van de Sociale Wetten van Commissariaat 5 twee krantenwinkels uit de Noordwijk gecontroleerd om de conformiteit met de geldende regelgeving van de verkoop van dit product na te gaan.

 Bij de eerste krantenwinkel gelegen op het Liedtsplein werden 7 personen gevat in het bezit van flessen lachgas, wat de politiemensen in staat gesteld heeft om een huiszoeking op heterdaad uit te voeren in het etablissement. Ter plaatse werd 348 liter lachgas in beslag genomen, alsook cash geld en een bedrijfsvoertuig. De verantwoordelijke van de winkel die ter plaatse aanwezig was, werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het Parket. De plaats werd verzegeld.

Bij de tweede krantenwinkel in de Brabantstraat werden 4 personen gevat in het bezit van flessen lachgas en werd een proces-verbaal opgesteld voor de verkoop of de aanbieding ter verkoop van verdovende middelen/psychotrope stoffen.

De Zone PolBruNo zal haar inspanningen voortzetten in de strijd tegen de verkoop van verdovende middelen, maar ook tegen het oneigenlijk gebruik van lachgas, dat regelmatig aan de basis ligt van openbare ordeverstoringen in de wijk. 

Het oneigenlijk gebruik van lachgas is een problematiek die al lange tijd bekend staat als een factor die herhaaldelijke verstoringen van de openbare orde teweegbrengt. Het Parket volgt de problematiek dus van nabij op, dit met name gelet op het koninklijk besluit van 11 maart 2024 betreffende het oneigenlijk gebruik van distikstofmonoxide.

Via haar beveiligingsacties, onderzoeken en politieoperaties blijft de Politiezone zich inzetten om de veiligheid en het veiligheidsgevoel te verbeteren in de wijk.

 

Labels