Voetbaltoernooi tussen agenten van de PZ Zuid en jonge anderlechtenaren

Voorbije woensdag 4 maart, vond een mini-voetbaltoernooi plaats tussen vrijwillige politieagenten van de Zone Zuid en jonge inwoners van Anderlecht. Het evenement, gezamelijk georganiseerd door onze politiezone en de gemeente Anderlecht, vond plaats in de sporthal Henri Simonet te Anderlecht.

Tijdens dit toernooi stonden 4 gemengde teams tegenover elkaar, bestaande uit politieagenten en jongeren uit de verschillende anderlechtse wijken. Het doel van het initiatief was om jongeren en  politie dichter bij elkaar te brengen, wiens contacten soms conflictueus kunnen zijn.

Deze sportieve ontmoeting, die de mogelijkheid bood tot een informele babbel, gaf de gelegenheid om clichés bij beide groepen te doorbreken en te werken aan de totstandkoming van een kwalitatief contact, hetgeen toelaat om de dagdagelijkse relatie tussen jongeren en agenten te vergemakkelijken.

De wens van de Politiezone Zuid is om dit initiatief verder te ontwikkelen door het uit te breiden naar andere gebieden van haar zone (Sint-Gillis en Vorst) om zich ook voor andere doelpublieken open te stellen en door andere sporten toe te voegen.

In afwachting hiervan zal alvast een 2e editie plaatsvinden op 22 april aanstaande.

Labels