Uniek contactpunt voor scholen

Vanaf september 2023 introduceren we een nieuw contactpunt speciaal voor scholen in Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst om nauwer samen te werken met de politie en de veiligheid van onze scholen en gemeenschappen te waarborgen. 

uniek contactpunt scholen

Dit contactpunt is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van scholen in onze drie gemeentes.  

🔒 Veiligheid en Bescherming: Heb je vragen over (cyber)stalking, zeden- of drugsgerelateerde zorgen, of andere mogelijke strafbare feiten? Ons contactpunt staat klaar om te helpen.  

📚 Onderwijs en Voorlichting:. Je kan op het contactpunt terecht voor opleidingen fietsen, "operatie Schooltas", en presentaties over verkeersveiligheid, preventiethema's en het werk van de politie. Samen bouwen we aan bewustzijn en verantwoordelijkheid. 

🚦 Verkeersveiligheid en Omgeving: Is de verkeerssituatie rondom de school een bron van zorg? Hebben jullie behoefte aan advies over wegverkeer en algemene veiligheid? Wij zijn er om te helpen, inclusief bewegwijzering en de mogelijkheid om gemachtigde opzichters in te zetten. Zo kunnen we een veilige schoolomgeving creeëren voor iedereen. 

Hoe kun je gebruikmaken van dit unieke contactpunt? Stuur eenvoudigweg een e-mail naar zpz.midi-zuid.unicontact@police.belgium.eu met je vragen, aanvragen of zorgen. Ons team staat klaar om snel en effectief te reageren en jullie te ondersteunen bij alles wat met veiligheid en preventie te maken heeft. 

Laten we samenwerken aan een veilige, positieve en leerrijke omgeving voor onze scholen. 

Labels