Join The Fam campagne

9 op de 10 vrouwen werden al het slachtoffer van seksuele intimidatie en/of seksueel geweld in de openbare ruimte. Wat als we een nieuwe statistiek zouden toevoegen: werden van deze 9 mensen op 10, 9 van hen geholpen?

Join the fam

Misschien zul je nooit deel zijn van de groep mensen die lastiggevallen zijn, maar van een groep zal je zeker ooit deel uitmaken: de getuigen. Een belangrijke groep wiens macht de dag van vandaag onderschat wordt. Om verandering te brengen willen equal.brussels en safe.brussels iedereen in Brussel aanmoedigen zich aan te sluiten bij the FAM: een attente en zorgzame “familie” van getuigen die klaar staan om te reageren indien nodig.

De gouden regel in deze gemeenschap? Wanneer we getuige zijn van een feit, dan grijpen we in. Het type interventie is afhankelijk van het type situatie. Soms kan een eenvoudig oogcontact al het verschil maken. Laten merken dat we er zijn, en dat we kijken. Maar bepaalde situaties vereisen meer directe acties. Om te weten hoe je exact moet reageren, verwijzen the FAM en alle betrokken Brusselaars naar een regel: de 5D regel ( delay, distract, direct, delegate, document).

Join the FAM en ga zo de strijd aan tegen seksuele intimidatie en seksueel geweld in de openbare ruimte.

Maar soms zijn er geen getuigen Dus hoe kunnen we helpen als er niemand in de buurt is?

Naast de 5D’s en de bestaande diensten, lanceert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een 6e D: de D van “Deurbel”. Ieder lid van the FAM wordt uitgenodigd om de sticker op hun deurbel te vervangen door the FAM-sticker. Het doel van deze stickers? Laten zien dat de slachtoffers niet alleen zijn. En tegelijkertijd waarschuwen we de daders dat the FAM waakzaam is, ook als the FAM niet aanwezig is. Deze stickers lichten op in het donker en verlichten de straten van Brussel.

deurbel

Labels