Politiezone Brussel-West rolt drugnetwerk op

Op zaterdag 5 oktober 2013 heeft de lokale recherche van de politiezone Brussel-West, na weken van intensief onderzoek, een drugnetwerk opgerold van dealers die actief waren op en rond het Zwarte Vijversplein in Sint-Jans-Molenbeek. Vijf personen werden ter beschikking gesteld van het parket, twee van hen verblijven illegaal in ons land. Bij verschillende huiszoekingen werd in totaal 420 gram cannabis en 50 gram cocaïne in beslag genomen.

Sinds enkele weken onderzocht de lokale recherche van de politiezone het doen en laten van enkele drugdealers op en rond het Zwarte Vijverplein te Sint-Jans-Molenbeek. Dit resulteerde uiteindelijk in een groots opgezette operatie op zaterdag 5 oktober 2013.

Rond het middaguur stelden de rechercheurs enkele transacties vast tussen een dealer en enkele 'klanten'. Bovendien waren ze getuige van een 'bevoorrading' van de dealer door een tweede, wel gekende, persoon. In de nabijheid van het plein werd ook nog een derde verdachte ingerekend. De drie dealers werden opgepakt en bij huiszoekingen werden verdovende middelen (totaal van 420 gram cannabis) gevonden evenals geld, verpakkingsmaterialen en precisieweegschalen maar ook een vuurwapen en twee steekwapens. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket.

Tijdens de arrestatie van drie eerder vernoemde personen merkte een fietspatrouille, in de Zwarte Vijverstraat, een voertuig op dat eveneens geseind stond in het kader van hetzelfde drugonderzoek. Wanneer de politie-inspecteurs trachtten het voertuig te stoppen, vluchtte de bestuurder aan een hoge snelheid. Even later werd het voertuig in de buurt teruggevonden. Bij de takeling van het voertuig bood de bestuurder zich aan bij de politiepatrouille. Zijn kompaan werd even later ingerekend op een terras. Tijdens huiszoekingen op hun respectievelijke adressen werd nog eens om en bij de 50 gram cocaïne gevonden.

Labels