Drie verdachten opgepakt voor diefstal in voertuig.

Op 07/08/2024 omstreeks 15.20 uur in de omgeving van het Weststation te Sint-Jans-Molenbeek, krijgen de inspecteurs van onze dienst TECOV (Transport En Commun Openbaar Vervoer) drie personen in het vizier die zich te voet verplaatsen tussen het Weststation en het station Delacroix terwijl ze naarstig in de geparkeerde voertuigen kijken.

De politiemannen volgen discreet betrokkenen en in de Nicolas Doyenstraat te Sint-Jans-Molenbeek zien zij dat één van de verdachte het portier van een Opel Corsa opent en er een gsm steelt en vertrekt. De eigenaar van het voertuig bevindt zich een beetje verder nabij een parkeerautomaat. Twee verdachten worden ter plaatse ingerekend, de derde kan de vlucht nemen. Beide personen worden onderworpen aan een controle en worden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Tijdens de fouille wordt de gestolen gsm teruggevonden.

Tijdens de huiszoeking wordt de 3de gevluchte verdachte opgepakt. In een rugzak vinden de politiemannen onder andere een slotvergrendelingskit met hangslot. De drie verdachten bevinden zich illegaal in het land en één van hen maakt het voorwerp uit van een vattingsbevel.

Na contact met de dienstdoende magistraat van het parket van Brussel, werden twee verdachten vrijgelaten nadat ze door de magistraat streng werden berispt. De Dienst Vreemdelingenzaken besloot langs hun kant om de verdachten ook in vrijheid te stellen. 

In het geval van de derde verdachte, daar heeft het parket verzocht om het bevel tot gevangenneming ten uitvoer te brengen en werd de verdachte dus overgebracht naar de gevangenis van Haren. Tegen deze laatste verdachte is ook een bevel uitgevaardigd om het grondgebied te verlaten door de Dienst Vreemdelingenzaken. De gestolen gsm werd terug aan de eigenaar bezorgd.

Labels