Kettingdief klampt zich vast aan wagen om te ontsnappen

De diensten van de politiezone Brussel-West arresteerden zondag 8 augustus in Jette een kettingdief en zijn medeplichtige. De verdachten die ook nog eens verboden wapens bij zich droegen, werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Omstreeks 16u45, wandelde Filomena met haar zuster in de Broustinlaan wanneer een man, die even voordien uit een wagen stapte, hen voorbijloopt. De man duwt Filomena bruusk tegen een muur en rukt de halsketting met twee hangers van haar hals. Het slachtoffer gilt om hulp en twee voorbijgangers achtervolgen de dader die het op een lopen zet richting Jetsesteenweg.

Een voorbijrijdende fietspatrouille (bikers) van de politiezone Brussel-West wordt gewenkt en getuigen leggen uit wat er zonet gebeurd is. De politiemensen zetten per fiets de achtervolging in, tot aan de F. Lecharlierlaan, richting de Smet de Naeyer-laan. Daar gooit de verdachte zich op zijn buik op de neus van dezelfde wagen die hem even voor de kettingdiefstal afzette. De dader grijpt de dakrails van de wagen vast, de chauffeur vertrekt met gierende banden en rijdt zo haast een van de twee politiemensen omver wanneer die probeert om de benen van de verdachte vast te grijpen. De politieman bleef ongedeerd.

De bikers vragen om versterking van een interventiepatrouille met voertuig. Die collega's achtervolgen het voertuig van de verdachten tot in de Leopold I-straat. Voor de Pizza Hut kan het politievoertuig hen klem rijden. De daders (de dief en de chauffeur) proberen te voet te ontsnappen maar de politieploegen kunnen hen inrekenen. Beiden werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Ze ontkennen de feiten. De gestolen ketting kon niet teruggevonden worden maar een van de verdachten droeg wel een boksijzer en een mes bij zich. Het slachtoffer bleef ongedeerd.

Labels