Hold Up Sint-Agatha-Berchem

Op dinsdag 21 mei rond 10u30 kreeg een patrouille van de politie Brussel-West een oproep omdat er een gewapende overval zou zijn gepleegd in een winkel op de Keizer Karellaan Sint-Agatha-Berchem. 

De politie ging meteen ter plaatse.

Er zouden meerdere verdachten betrokken zijn geweest bij de gewapende overval. Verschillende spullen uit de winkel zouden ook zijn gestolen. De eigenaar van de winkel raakte gewond bij de overval. Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is 13 dagen werk onbekwaam.  

Ook een ander persoon raakte gewond tijdens de feiten. Het zou gaan om een klant die de winkel bezocht. Hij is 4 dagen werkongeschikt verklaard. 

De verdachten konden na de feiten vluchten, maar werden door de politie opgemerkt. De verdachten werden gevolgd en konden worden geïntercepteerd in het Laarbeekbos. De politie van Brussel-West kreeg hierbij de versterking de politie van Brussel-Zuid en van de federale politie die speurhonden en een helikopter hebben ingezet.  

Vier minderjarige personen konden worden opgepakt. Drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel en één minderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde. De 3 verdachten die ter beschikking werden gesteld van het parket van Brussel zullen binnenkort voor de jeugdrechter verschijnen. 

Het onderzoek loopt intussen volop verder en in het belang daarvan zal er niet verder worden gecommuniceerd. 

Labels