Drie sac-jackers aangehouden

Op 9 februari, omstreeks 18u, slaat een onbekende een ruit in van de wagen van het slachtoffer (♀ 44 ans). Zij stond met haar voertuig stil aan het kruispunt van de Belgicalaan met de Jean Dubrucqlaan (Sint-Jans-Molenbeek). De onbekende en zijn medeplichtige gaan aan de haal met de handtas van het slachtoffer. Het slachtoffer stapt uit haar wagen en doet teken naar een patrouille van onze anti-banditismebrigade, die op dat moment langsrijdt.

De politiemensen nemen contact op met de dispatching van onze politiezone en vernemen dat, op datzelfde moment, een getuige (♂ 38 ans) telefonisch contact heeft met de dispatching. Hij heeft de feiten zien gebeuren en volgt de twee daders met zijn fiets. Volgens zijn informatie, zou een derde persoon de twee vervoegd hebben en lopen ze in de richting van Laken, op de Bockstaellaan.

Onze politiezone neemt vervolgens contact op met de politiezone Brussel-Hoofdstad - Elsene om hen op de hoogte te brengen van de feiten en versterking te vragen. Samen met verschillende ploegen van Brussel, slagen onze ploegen erin om de drie daders (M.: ♂ 18j., gekend vr 20 feiten & onder voorwaarden; S: ♂ 19j., gekend vr 5 feiten; Y.: ♂ 18j., gekend vr 6 feiten & onder voorwaarden) te arresteren in de Dieudonné Levefre-straat, om 18u10.

De gsm van hetslachtoffer werd op de grond teruggevonden, niet ver van de plaats van aanhouding. Ook andere zaken werden teruggevonden in de beplanting, op aanwijzing van de getuige, die de verdachten steeds is blijven volgen om hun positie door te geven aan de politieploegen, en dat tot op het moment van hun aanhouding. De gevonden zaken werden aan het slachtoffer teruggegeven.

Labels