Dealers lopen tegen de lamp

Tijdens een controleactie op 4 mei 2011 kon de lokale politie Brussel-West vier drugdealers oppakken. In totaal werd bijna 45 gram harddrugs in beslag genomen.

De aanpak van drughandel is een belangrijk item van het zonaal veiligheidsplan 2009-2012 van de politiezone Brussel-West. Via een actieplan wil het politiekorps, in samenwerking met haar partners, drughandel een halt toeroepen.

Tijdens de operatie van gisteren was de recherchedienst getuige van een drugdeal in de Ribaucourtwijk in Sint-Jans-Molenbeek. De dealer (Mourad, °1985), tot nu toe onbekend bij politie en justitie, werd aangehouden in de Ribaucourtstraat. Hij bleek in het bezit van 9 pakjes cocaïne (±4,6 gram) en maar liefst 24 pakjes heroïne (±12,6 gram). Bovendien verbleef hij illegaal in België en ontving hiervoor een bevel om het grondgebied te verlaten van de dienst vreemdelingenzaken.

Een andere patrouille kreeg een aantal personen in de gaten die op een bouwwerf in de Leopold II-laan in groep heroïne gebruikten. Onder de gebruikers troffen zij Ahmed (°1967) aan. Door zijn aanwezigheid en druggebruik schond hij de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling. Bijgevolg werd hij aangehouden en onmiddellijk overgebracht naar het Parket.

In de omgeving van het metrostation Belgica in Jette, tenslotte, werd een drugdealer op heterdaad betrapt. Youssef (°1976) was in het bezit van twee pakjes heroïne (±1,4 gram). Bij de huiszoeking namen de politieagenten nog ±6 gram heroïne beslag. Tijdens de huiszoeking kwam de buurman (Abdelilah °1986) ter plaatse. Wanneer de politie hem wou controleren, trachtte hij er vandoor te gaan en wierp een pakje heroïne (±5,5 gram) op de grond. Ook zijn appartement werd doorzocht. De politie trof er een derde verdachte aan, Rachid (°1986), die snel een pak cocaïne (±14,5 gram) door het openstaande dakraam wierp.

Abdelilah en Rachid zijn gekend door justitie voor drughandel en zijn bovendien illegaal in ons land. De dienst vreemdelingenzaken gaf hen alledrie een bevel om het grondgebied te verlaten.

Alle verdachten werden ter beschikking gesteld van het Brussels Parket van de procureur des Konings.

De lokale politie Brussel-West blijft verder strijden tegen de drughandel!

Labels