Faroek 30 september 2015

Faroek is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Dankzij een schat aan exclusieve camerabewakingsbeelden, gedetailleerde beschrijvingen van daders en reconstructies van misdrijven, krijgt het publiek de kans om mee misdrijven op te lossen en daders te ontmaskeren. We besteden ook aandacht aan de modus operandi van bepaalde bendes of aan nieuwe misdaadfenomenen om mensen hiervoor te waarschuwen. En we blikken terug op zaken die mede dankzij tips van de kijkers zijn opgelost.

Uitzending 30 september



Diefstal met wapenvertoon in een krantenwinkel in Leuven

Diefstal krantenwinkel Leuven

Politie en gerecht zoeken 3 mannen die in januari onder bedreiging van een wapen geld en sigaretten stelen in een krantenwinkel in Leuven en bovendien met geweld de winkeljuffrouw van haar ringen trachten te beroven.

lees meer

Diefstal met geweld in LUKOIL tankstation in Vilvoorde

Diefstal Lukoil Vilvoorde

Politie en gerecht zoeken een verdachte die in februari onder bedreiging van een vuurwapen de shop van het LUKOIL tankstation in Vilvoorde overviel. De feiten gebeurden op 16 februari 2015 aan de Mechelsesteenweg.

Die maandag, om 19u49, stond de winkeljuffrouw het geld te tellen aan de kassa.

lees meer

Diefstal door een nepagent van de watermaatschappij in Oostende

Nepagent watermaatschappij Oostende

Op vrijdag 15 mei 2015 kwam een verdachte man tussen 11.15 en 11.30 uur het rust en bejaardentehuis "home Monica" binnen gelegen in de Ooievaarslaan 1 in Oostende. De verdachte kwam de serviceflat van het slachtoffer binnen en deed zich voor als een controleur van de watermaatschappij die de watertoevoer moest controleren.

lees meer

Verkrachting van een meisje tijdens de Gentse Feesten 2014

Verkrachter Gentse Feesten 2014

Op donderdag 24 juli 2014 was een minderjarig meisje op stap met haar vriend tijdens de Gentse Feesten. Ze hielden even halt aan de Mc Donalds op de Korenmarkt. Het meisje raakte daar aan de praat met een allochtone jongen die haar om een vuurtje vroeg.

lees meer

Overval op bakker Meuwes in Mechelen

Overval bakkerij Meuwes Mechelen

Politie en gerecht zouden graag deze man willen kennen die 2 maanden geleden een bakker heeft overvallen in Mechelen. De feiten gebeurden op donderdag 16 juli 2015 (16u50).

lees meer

Overval op bakkerij Carl in Hofstade

Overval bakkerij Carl Hofstade

Politie en gerecht zouden graag deze man willen kennen die, samen met een kompaan, een bakker heeft overvallen in Hofstade. De feiten gebeurden op zaterdag 18 juli 2015.

lees meer

Fenomeen : Knuffeldieven

Knuffeldieven

Knuffeldieven zijn vaak vrouwen en kinderen uit Roemenië. Ze overrompelen hun slachtoffers door ze de weg of de tijd te vragen. Na een gesprek krijgen de slachtoffers als "bedankje" een innige omhelzing. Op dat moment stelen ze de juwelen. Vooral ouderen zijn het slachtoffer.

Labels