Belgische Most Wanted-voortvluchtige na meer dan tien jaar opgepakt in Duitsland

Eric Robert De Cocq Van Delwijnen werd gisteren, 12 augustus 2021, gearresteerd door het FAST-team in het Duitse Löbau. De naar ons land uitgeweken Nederlander was meer dan 10 jaar spoorloos. Hij werd in 2011 door de correctionele rechtbank in Gent veroordeeld tot 15 jaar cel voor poging tot moord. Maar hij sloeg op de vlucht, nog voor zijn proces begon.

Bijna 5 jaar geleden, in november 2016, richtte de Federale Politie de Belgische Most Wanted-lijst op. De naam van Eric Robert De Cocq Van Delwijnen stond er van in het begin op. Intussen zijn maar liefst 18 van de veroordeelde voortvluchtigen die op de lijst stonden gearresteerd, de laatste dus gisteren.

Het is dankzij een intensieve samenwerking van het Belgische FAST-team met verschillende andere Europese FAST-teams dat De Cocq Van Delwijnen uiteindelijk gelokaliseerd kon worden in Löbau, in de deelstaat Saksen in Duitsland. Het Duitse FAST-team heeft de man daar in de voormiddag van donderdag 12 augustus 2021 kunnen arresteren. Het gerecht vraagt nu de overlevering aan ons land.

Het Fugitive Active Search Team (FAST) is een eenheid van de Federale Gerechtelijke Politie. Het team is belast met de actieve opsporing van voortvluchtige veroordeelden, ontsnapte gevangenen en voortvluchtigen die internationaal worden gezocht door een ander land en in België verblijven.

Op dit moment staan er nog 15 namen op de Belgische Most Wanted-lijst.

Labels