Cargodieven op heterdaad gearresteerd - Drie vrachtwagens nodig om gestolen goederen op te halen

BRUSSEL, 15/01/2018. - Op 17 november 2017 en 21 december 2017 voerden de speciale eenheden (DSU) van de Federale Politie verschillende arrestaties uit op heterdaad. Ze kaderen in twee gerechtelijke onderzoeken van de Federale Gerechtelijke Politie te Brussel, afdeling groot-banditisme. De daders waren gespecialiseerd in het plegen van diefstallen in vrachtwagens op de parkings van de autosnelweg op de as Brussel-Luxemburg. Deze twee acties kaderden in de strijd tegen het veelvuldig aantal cargodiefstallen.


Diverse huiszoekingen werden uitgevoerd in het Brusselse, 31 personen werden gearresteerd, verschillende voertuigen werden in beslag genomen en maar liefst drie vrachtwagens waren nodig om de gestolen goederen op te halen. Het ging onder andere om grote hoeveelheden whisky, jeansbroeken, televisietoestellen, handtassen, sigaretten, sportschoenen en kookplaten. Samen met de daders van de diefstallen werd ook het netwerk van de helers ontmanteld.



Het verder onderzoek zal uitwijzen of de gearresteerde personen, naast de ten laste gelegde feiten, ook in aanmerking komen voor andere diefstallen.



11 personen zijn door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden.

Labels