Opnieuw resultaten geboekt in het Kanaalplan - Federale Gerechtelijke Politie Brussel vindt wapens en munitie tijdens huiszoeking

BRUSSEL, 12/01/2018. - De sectie groot-banditisme van de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel verrichtte op vrijdag 12 januari 2018 een huiszoeking in Laken. Daarbij werden diverse oorlogswapens, waaronder een Kalasjnikov en een machinepistool Ingram, alsook een jachtwapen en bijhorende munitie, teruggevonden.

De bewoner probeerde nog te vluchten, bij die poging kon de politie hem snel in de boeien slaan. Tijdens het verdere verloop van de huiszoeking in dit pand werd nog een tweede persoon, in het bezit van een handvuurwapen, aangetroffen. Beiden zijn geen onbekenden voor justitie en worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel.



Een verder ballistisch onderzoek zal moeten uitwijzen of de wapens al betrokken werden bij criminele feiten in het verleden.



Deze huiszoeking kadert in het Kanaalplan waar de strijd tegen illegale wapens een prioriteit is. Het resultaat van de huiszoeking toont aan dat de inspanningen die de politiediensten leveren, vruchten afwerpen.



In het pand zijn daarnaast ook nog twee personen aangetroffen die illegaal in ons land verblijven. Zij worden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Labels