Politie betrapt 3 personen met verboden wapens tijdens controleactie tegen inbraken

BRUSSEL, 08/12/2017. – De federale en lokale politie hebben op donderdag 7 december 2017 tussen 17:00 uur en 01:00 uur een grote controleactie “Goliath” gehouden in Oost-Vlaanderen. Deze was in de eerste plaats gericht op de bestrijding van diefstallen en inbraken, in de tweede plaats op (verkeers)criminaliteit in het algemeen. Naast zowel herkenbaar als anoniem patrouilleren, controleerde de politie ook op verschillende plaatsen langs de belangrijkste wegen en in en rond de stations. In totaal zijn er 3 personen opgepakt voor verhoor en werden onder meer 67 verkeersinbreuken vastgesteld,.

 

Met deze actie willen de politiediensten in Oost-Vlaanderen kort op de bal spelen. Het voornaamste doel blijft om het veiligheidsgevoel van de bevolking te verhogen en potentiële daders af te schrikken. De politie richt zich daarbij op verschillende vormen van criminaliteit, zoals inbraken in woningen en gebouwen, maar ook een verhoogde aandacht voor diefstal van boorddocumenten, ingebouwde GPS-toestellen, airbags en middenconsoles, gereedschapsdiefstallen, diefstal van voertuigonderdelen, fietsdiefstallen en metaaldiefstallen.  

Resultaten:

Er werden tijdens de actie in totaal  678 voertuigen en 528 personen effectief gecontroleerd.  Bovendien werden via het ANPR-systeem (Automatic Number Plate Recognition) 22526 nummerplaten van voertuigen gecontroleerd.

Tijdens de actie werden volgende zaken/feiten vastgesteld :

 

Gerechtelijke inbreuken

  • 10 personen waren in bezit van kleine hoeveelheden drugs
  • 3 personen waren in het bezit van verboden wapens
  • 4 personen hadden geen wettige verblijfstitel
  • 6 pv’s voor inbraak zijn opgesteld



Verkeersinbreuken

  • 4 bestuurders reden onder invloed van alcohol
  • 2 bestuurders werden betrapt voor het rijden onder invloed van drugs
  • 31 bestuurders werden betrapt voor o.a. GSM gebruik achter het stuur, niet dragen van de veiligheidsgordel, toevertrouwen van het voertuig aan een persoon zonder rijbewijs
  • 2 personen werden geverbaliseerd wegens te snel rijden
  • 10 autobestuurders reden zonder geldige technische schouwing
  • 2 bestuurders waren niet in het bezit van een geldig rijbewijs
  • 6 voertuigen waren niet geldig verzekerd
  • Voor 10 personen werd een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld



Aan de actie van afgelopen nacht , namen 19 politiezones deel (lijst onderaan) alsook de Spoorwegpolitie en Wegpolitie Oost-Vlaanderen. Tevens zette de federale politie ter ondersteuning meerdere in waaronder o.a. een drugs- en speurhond. Er werd bovendien samengewerkt met drie private bewakingsondernemingen.

Deelnemende politiezones:

Aalst, Aalter/Knesselare, Assenede/Evergem, Berlare/Zele, Buggenhout/Lebbeke, Deinze/Zulte, Denderleeuw/Haaltert, Dendermonde, Erpe-Mere/Lede, Gent, Hamme/Waasmunster, Kruibeke/Temse,  Meetjesland-centrum, Regio Puyenbroeck, Regio Rhode & Schelde, Schelde/Leie, Sint-Niklaas, Waasland-Noord en Wetteren/Laarne/Wichelen.

Steundiensten federale politie:

speurhond, drugshond, Arrondissementeel Informatiekruispunt (AIK) en de Coördinatie- en Steundirectie (CSD) .

Ook in de toekomst zullen deze Goliathacties worden uitgevoerd.

 

Labels