Gespecialiseerde politieofficier voor nieuw veiligheidsconcept

BRUSSEL, 09/09/2016. - De federale politie maakt een gespecialiseerde politieofficier vrij voor de implementatie van het nieuwe veiligheidsconcept op de nationale luchthaven.



Hoofdcommissaris Jo Decuyper, voorheen verantwoordelijk voor de spoorwegpolitie in Brussel, is door Commissaris Generaal De Bolle aangesteld als nieuwe dienstchef ad interim van de luchtvaartpolitie in Zaventem.



Sinds de aanslagen op 22/03/2016 zijn de veiligheidsmaatregelen op de luchthaven van Zaventem verscherpt en werden verschillende veiligheidsconcepten versneld uitgevoerd. Deze nieuwe vorm van beveiliging moet een evenwicht blijven maken tussen de veiligheid van de luchthaven en de vlotheid voor de passagiers.



Gezien de specifieke materie en om de implementatie adequaat en zo vlug mogelijk uit te voeren werd Hoofdcommissaris Jo Decuyper aangesteld. Hij heeft heel wat (internationale) ervaring op gebied van openbare orde en terrorismebestrijding. Hij zal vanaf 12/09/2016 de luchtvaartpolitie in Zaventem leiden.



Het directiecomité van de federale politie wenst de huidige dienstchef, hoofdcommissaris Guy Cordeel, te bedanken voor zijn inzet en realisaties binnen de nationale luchthaven. Hij zal in de toekomst op het commissariaat-generaal coördinerende opdrachten op zich nemen.

Labels