TW Classic: kom zoveel als mogelijk met trein en bus!

BRUSSEL, 30/06/2015. Eén week na Rock Werchter, op zaterdag 4 juli 2015, vindt op dezelfde festivalweide het eendaagse TW Classic plaats. Eén dag, dat houdt in dat meer dan 50.000 bezoekers tegelijkertijd richting Werchter zullen trekken en 's nachts weer zullen verlaten. De politie raadt aan om zoveel als mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken.

Trein, bus en fiets

Het belooft erg druk te worden onderweg naar TW Classic. De lokale en federale politie raden daarom ten stelligste aan om met het openbaar vervoer of de fiets te komen.

De NMBS legt speciale nachttreinen in richting Oostende, Kortrijk, Hasselt en Antwerpen. Wie met de trein wilt gaan, dient op voorhand een e-treinbiljet aan te kopen. Het treinticket is, in tegenstelling tot Rock Werchter, niet in het toegangsticket inbegrepen. Meer informatie is daarover te vinden op de website van de nmbs. Met een e-treinticket raak je wel gratis met de bus tot aan de festivalweide.

De Lijn voorziet tussen 10 en 20 uur een busdienst tussen het station van Leuven en Werchter. Vanaf 22 uur zijn er bussen terug tot één uur na het einde van het laatste optreden.

Na het succes van de bewaakte fietsenstallingen tijdens Rock Werchter, zal de fietsenstalling aan Werchter brug uitgebreid worden voor TW Classic. U kunt er uw fiets veilig stallen.

Wagen

Wie toch met de wagen wilt komen, dient rekening te houden met files. Er zijn een twintigtal parkings voorzien in drie zones (A: N21 Haacht, B: N286 Rotselaar, C: N21 Werchter). Om bijkomende vertragingen te vermijden is het aan te raden om te parkeren in de zone waar u zich bevindt (afhankelijk van de richting waaruit u komt) en niet van zone te veranderen. Er zijn bewaakte fiets- en motorparkings voorzien.

Bovendien raadt de politie aan om in de verschillende zones de bewijzering richting parkings te volgen, eerder dan het eigen GPS-toestel. Uw GPS zal u niet rechtstreeks naar de festivalsite leiden. U zet die dan ook beter gewoon uit.

Om de verkeersuittocht na het festival te vereenvoudigen geldt er vanaf 23 uur een eenrichtingsverkeer vanuit Werchter. Het zal dan niet langer mogelijk om richting Werchter te rijden (niet vanuit Haacht en niet vanuit Rotselaar). De politie raadt ten stelligste aan om de signalisatieborden voor het eenrichtingsverkeer te volgen en op de gekozen rijstrook te blijven.

Dit zijn de aan te raden reiswegen:

Via de E19:

  • Komende van Antwerpen: afrit Zemst richting Kampenhout Sas en Haacht naar zone A
  • Komende van Brussel: afrit Vilvoorde richting Kampenhout Sas, Tildonk en Haacht naar zone A

De E313 kan een goed alternatief zijn voor de drukke E19 voor wie uit Antwerpen en Nederland komt.

Via de E314:

  • Komende van Limburg: afrit Aarschot naar zone C
  • Komende van Leuven: afrit Rotselaar naar zone B

Preventie en realtime informatie

Wie iets kwijt is of iets gevonden heeft kan terecht in het politieonthaal recht tegenover de hoofdingang. Wij raden ook absoluut af om waardevolle voorwerpen mee te brengen naar het festival. Laat ook zeker niets zichtbaar in de wagen liggen, niet iedereen heeft goede bedoelingen.

De federale politie zal zaterdag 4 juli 2015 een hele dag in reële tijd communiceren via sociale media. De focus van de communicatie ligt hier op mobiliteit en preventietips. Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken kun je ons volgen op Twitter (@FedPol_pers) en de Facebook-pagina Belgian Federal Police. Leuke foto's zullen we ook op Instagram posten (federalepolitie).



Neem zeker op voorhand een kijkje op de website van de organisatie voor bijkomende praktische tips: www.twclassic.be.

Labels