Twee vermiste ouderen veilig en wel thuis vanmiddag dankzij snelle tussenkomst politie

BRUSSEL, 23/03/2015. - De Cel vermiste personen van de federale politie heeft vandaag, 23 maart 2015, geholpen bij de succesvolle zoektocht naar twee vermiste oudere personen, beiden lijdend aan de ziekte van Alzheimer.

Om 6.30 uur vanochtend heeft een dame van 80 jaar in Terhulpen (La Hulpe) het tehuis waar ze verbleef verlaten. De Cel vermiste personen is snel ter plaatse gegaan om de lokale politie La Mazerine (La Hulpe, Lasne, Rixensart) bij te steun in hun zoektocht. Een tiental politiemensen alsook de politiehelikopter heeft aan die zoekactie deelgenomen. Gelukkig werd de vrouw in goede gezondheid teruggevonden het middaguur.

Dichtbij Eupen heeft een 84-jarige man gisteravond rond 20.30 uur zijn woning verlaten. Samen met de politiezone Weser-Göhl heeft de Cel vermiste personen de zoekactie geleid. Meerdere speurhonden en een politiehelikopter zijn hiervoor ingezet, net als de brandweer en boswachters. Omstreeks 12 uur deze maandag werd de man levend teruggevonden door een speurhond van de federale politie.

De goede samenwerking en snelle reactie van de verschillende politiediensten en hun partners zijn essentieel in het terugvinden van vermiste personen. In 2014 heeft de Cel vermiste personen 1.392 dossiers geopend, 65,7% van die dossiers zijn intussen weer afgesloten.

Sinds 2006 loopt in België het project "dementie". Dat project heeft als doel om de zoektocht naar vermiste Alzheimer-patiënten sneller en efficiënter aan te pakken. Een van de doelstellingen is om de verdwijning van een dement persoon binnen de 20 minuten na de verdwijning te melden aan de politie.

Labels