FAST-Team pakt voortvluchtige Maaseikenaar op

BRUSSEL, 19/01/2015. - Op maandag 12 januari 2015 om 13.30u werd de voortvluchtige N.Z. opgepakt in Eindhoven. De man kwam eind 2013 onder elektronisch toezicht te staan na een verblijf in de gevangenis van Hasselt. Enkele maanden later, op 10 maart 2014, onttrok de Maaseikenaar zich aan dit toezicht en op 25 april 2014 werd hij opnieuw veroordeeld voor de correctionele rechtbank voor een gevangenisstraf van 6 maanden.

N.Z. kon aan enkele gerichte politiecontroles ontkomen en dreef via sociale media, onder meer door het posten van filmpjes op een sociale netwerksite, spot met de politiediensten. Naar aanleiding van deze filmpjes werd er zelfs een fanpagina opgericht rond de voortvluchtige man.



Intussen bleek N.Z. ook gezocht te worden in het kader van een lopend gerechtelijk dossier in de rechtbank van Eerste aanleg Limburg, afdeling Tongeren. De behandelende onderzoeksrechter vaardigde in dat dossier een Europees aanhoudingsmandaat voor de man uit.



Na onderzoek door het Belgische en het Nederlandse FAST-team, kon N.Z. getraceerd worden in Nederland en Marokko. Op maandag 12 januari 2015 werd betrokkene, nadat hij op de luchthaven van Eindhoven aankwam vanuit Nador (Marokko), opgepakt op basis van het Europese aanhoudingsbevel van de onderzoeksrechter in Tongeren.

Er werd intussen ook aan de Nederlandse autoriteiten om de uitlevering van N.Z. gevraagd.

Labels