Voortvluchtige topcrimineel verbergt zich in ondergrondse schuilplaats

FAST arresteert 2 cocaïnesmokkelaars in Maasmechelen

BRUSSEL, 09/05/2014. - Het FAST van de federale politie heeft op vrijdagmorgen 9 mei 2014 de voortvluchtige topcrimineel L.D.L. gearresteerd in Maasmechelen. L.D.L. werd op 25 februari 2011 door het Hof van Beroep van Antwerpen veroordeeld tot een definitieve gevangenisstraf van 8 jaar als hoofd van een bende gespecialiseerd in internationale cocaïnetrafiek.Hij werd tevens voor andere zware drugszaken door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot 3 en 7 jaar gevangenisstraf waartegen beroep werd aangetekend.

L.D.L. was één van de kopstukken van de organisatie DEBIPERSAD, die cocaïnetransporten organiseerde vanuit Midden-Amerika. Hij werd internationaal opgespoord in het buitenland maar het FAST kon hem arresteren in de woning van zijn vrouw in Maasmechelen. De voortvluchtige had een ondergrondse bergplaats gemaakt die hij vanuit de kelder kon bereiken. Daar hield hij zich verborgen toen FAST het huis binnenviel. L.D.L. werd uit zijn schuilplaats gehaald en onmiddellijk in de gevangenis van Hasselt opgesloten.

Kort nadien werd een tweede voortvluchtige crimineel in Maasmechelen door het FAST gearresteerd. G.P. werd internationaal gezocht door het Italiaans gerecht voor cocaïnehandel. Hij werd aangetroffen in het huis van zijn vriendin in Maasmechelen. G.P. werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren met het oog zijn overlevering aan Italië.

Labels