Het EU-voorzitterschap: een hele eer

Op de (digitale) kalender 2024 van de Federale Politie met als thema Beroepsfierheid zal maandelijks een team fiere collega’s in de kijker staan. Vrouwen en mannen die #fier zijn op de directie of dienst waartoe zij behoren en #fier op hun verwezenlijkingen. Op 1 januari 2024 gaat het Belgisch voorzitterschap van de EU van start

Présidence de l’UE : un grand honneur

De gelegenheid om aan te kloppen bij de Directie van de internationale politiesamenwerking (CGI) en haar personeelsleden, die bijzonder trots zijn om dit voorzitterschap te dragen.

Steentje bijdragen

“Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie 2024 is een hele eer voor CGI en voor de Federale Politie”, vertelt eerste commissaris Bart D’hooge. Hij werkt al 20 jaar bij CGI en houdt zich bezig met de communicatie en de organisatie van evenementen. “Het wordt mijn laatste grote ‘project’, de afsluiter van het Europese luik waarin ik altijd graag heb gewerkt.”

Ons land zal voor zes maand in de cockpit van de Europese besluitvorming zitten. De Federale Politie zal deelnemen aan verschillende onderhandelingen over wetgevende dossiers en meerdere events organiseren. De directe deelname van de Belgische politie in de Europese onderhandelingen is belangrijk om de belangen van de Geïntegreerde Politie te waarborgen.

Article_janvier_1

“Kortom, wij gaan tot 30 juni de agenda bepalen. Ik ben enorm fier om daartoe mijn steentje te kunnen bijdragen en als we het voorzitterschap afsluiten zonder dat er incidenten zijn geweest en kunnen stellen dat alles goed georganiseerd was, zal ik een heel tevreden man zijn.”   

Fier om team te leiden

“Het was een grote uitdaging om snel mensen te rekruteren om dit alles te organiseren”, gaat Bart D’hooge verder. “Er was weinig tijd om samen met de vier nieuwe collega’s een (h)echt team te vormen, dat als een geoliede machine werkt, maar het is ons gelukt. Ik ben bijzonder fier op dit team en om het te leiden. We hebben deze vier gerekruteerd op hun social skills en niet zozeer op hun kennis, en dat is ongebruikelijk. Zij behoren tot generatie Z en zien hun jaartje bij CGI als een tijdelijk project, ook al doen ze deze job heel graag en zouden ze misschien kunnen blijven. Dat is toch een opmerkelijk verschil met andere generaties.”

Samen op de kalender

Het trotse vijfkoppige team dat op de eerste maand van de kalender 2024 schittert, bestaat uit eerste commissaris Bart D’hooge en vier collega’s die hieronder hun fierheid uiten.

Article_janvier_2

"Ik ben er trots op deel uit te maken van het KM-team, omdat ik in het middelpunt sta van de communicatie, opleiding en publicatie, wat ik bijzonder waardeer! En op de koop toe met een chef die ik enorm graag heb ... Als ik zie dat mijn werk af is en gewaardeerd wordt, ben ik er fier op. Dat is zeer bevredigend."

Aliki Stavrou

Article_Janvier_3

“Als specialist in UI en UX design bestaat mijn rol erin te werken aan projecten die gericht zijn op het verbeteren van de interactie en de communicatie met de gebruikers. Hoewel het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie een zeer complexe wereld lijkt, is het samen met mijn collega Matthias Leman onze trots om deze concepten te vereenvoudigen en toegankelijk te maken voor heel de Geïntegreerde Politie."

Sam Bajaddi

Article_Janvier_4

“De unieke ervaring van een voorzitterschap kunnen combineren met mijn passie voor veiligheidsthema's in een hecht team en daarbij beseffen dat dit de samenleving ten goede komt: dit is wat me trots maakt om voor de Federale Politie te werken.”

Thibaud Petit

Article_janvier_4

“Het is niet alleen een eer om deel te nemen aan het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie 2024 als evenementenorganisator en budgetverantwoordelijke, maar ik ben ook trots op de eenheid beroep-passie in een team dat dagelijks even getalenteerd als ongelooflijk is. Onze bijdrage met Sacha T'Sas is te zorgen voor een gunstig klimaat voor deze discussies die ons allemaal aangaan."

Luisa Delgado Hernandez

Article_janvier_5