Veilig Surfen: Beveilig je telefoon maximaal!

We kunnen het niet genoeg herhalen: je telefoon is kwetsbaar voor indringers. Een maximale beveiliging is dus noodzakelijk! Hier zijn onze tips.

Photo by Yura Fresh on Unsplash

Je telefoon kan worden gebruikt om je doen en laten te volgen via bedrieglijke applicaties die beschikbaar zijn in de store. “Ze geven bijvoorbeeld toegang tot de belgeschiedenis, foto’s en interesses van het doelwit. Ze kunnen ook logingegevens en wachtwoorden stelen wanneer het slachtoffer het virtuele toetsenbord van zijn telefoon gebruikt”, zo benadrukt commissaris Olivier Bogaert.

Deze applicaties worden vaak voorgesteld als een hulpmiddel waarmee ouders de activiteit van hun kinderen kunnen volgen.

 

De tips van onze commissaris

Enkele tips zijn noodzakelijk om niet in de val te lopen. “Een eerste tip is je telefoon maximaal te beveiligen door minstens een pincode van 6 cijfers te gebruiken. Indien mogelijk kun je daarnaast ook de vingerafdrukfunctie activeren.”

Ga zeker op zoek naar informatie over de applicaties die je wil downloaden om meer te weten te komen over hun functies en te kijken wat andere gebruikers ervan vinden.

Hou ook je batterijverbruik in de gaten: als de batterij snel leegloopt, kan dat wijzen op kwaadaardige activiteit. “In de batterij-instellingen kun je nagaan welke applicatie de oorzaak is van het hoge verbruik”, aldus de commissaris van de Federal Computer Crime Unit.

 

Meer weten?