Twee verdachten van fiscale fraude en heling opgepakt te Luik

LUIK, 27/06/2014 - Op 23, 24 en 25 juni 2014 voerde de Federale gerechtelijke politie van Luik, op bevel van onderzoeksrechter Philippe Richard te Luik, huiszoekingen uit in Luik en Brussel. Dit kaderde in een gerechtelijk dossier van BTW-fraude. Tijdens die huiszoekingen werden twee verdachten opgepakt.

De speurders van de economische en financiële divisie van de FGP Luik voeren al enkele maanden onderzoeken die een grootschalige fraude met BTW hebben blootgelegd. Hierbij liep de Belgische staat ongeveer drie miljoen euro aan inkomsten mis. De organisatoren van deze fraude deden via een BVBA, valse BTW-aangiftes voor een fictief belastingskrediet van een autovoertuigenbedrijf.

De sommen, die werden uitgekeerd door de fiscale administratie, werden vervolgens geïnd door stromannen die het geld terug aan de fraudeurs gaven.

Op 23 juni 2014 werden twee verdachten opgepakt en, op beschuldiging van fiscale fraude en heling, onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter. De fondsen en voertuigen werden in beslag genomen.

De twee aangehouden personen komen vandaag 27 juni 2014 voor de raadkamer van Luik. Die zal zich uitspreken of het aanhoudingsmandaat wordt bevestigd.

Labels