Onderzoekers van de FGP Luik pakken zeven verdachten in een dossier van woninginbraken op

LUIK, 28/08/2014. - Gisteren, woensdag 27 augustus 2014 pakte de Federale gerechtelijke politie (FGP) van Luik 7 personen op die verdacht worden van betrokkenheid in een reeks woningbraken. In de vroege ochtend hielden de onderzoekers huiszoekingen in de gerechtelijke arrondissementen van Luik en Antwerpen.

Deze huiszoekingen kaderden in een dossier dat een tweetal maanden geleden opstartte en samen met de politiezones van het arrondissement Luik gevoerd werd. Tijdens het onderzoek werden 2 dievenbendes geïdentificeerd, één in Luik en één in Verviers. De zeven verdachten die gisteren opgepakt werden, verbleven allemaal in de regio van Luik. Tot op heden kunnen er al zo'n 30 feiten gelinkt worden aan deze 2 bendes, maar de in beslag genomen goederen zullen de verdachten waarschijnlijk aan nog andere feiten linken.

Tijdens de huiszoekingen troffen de onderzoekers verschillende gestolen goederen aan. Een deel van de buit (juwelen) zou in Antwerpen verkocht zijn.

De zeven verdachten werden doorverwezen naar het Justitiepaleis van Luik waar ze voor de onderzoeksrechter moesten verschijnen.

Labels