Namaakproducten op internet

Aan het begin van het nieuwe schooljaar hebben velen onder ons, en ook onze kinderen, hun sportactiviteiten weer hervat. We hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om de sportuitrustingen in een nieuw kleedje te steken.

Zoals u weet zijn onze kinderen gevoelig voor merken. Daaronder dat met drie strepen waarover ik het vandaag zou willen hebben en dat nog altijd succes heeft.Omdat we hen plezier willen doen, bijvoorbeeld voor Sinterklaas, doen we een kleine zoektocht op het net en ontdekken we zeer aantrekkelijke aanbiedingen op sites die er zeer professioneel uitzien.

Wanneer we ze bekijken, merken we dat ze zeer bekende partners vermelden zoals UPS, DHL, TNT en dat de grote namen van de onlinebetalingen ook aanwezig zijn.Wat de prijzen betreft, bestaat er, vergeleken met de officiële site, geen twijfel. Maar van degenen die met ons contact hebben opgenomen, vernemen we dat de maat van het paar ontvangen basketschoenen niet correct is of dat de kwaliteit ervan te wensen overlaat. En ook dat de pakjes vanuit China komen.We hebben dus duidelijk te maken met namaak.Bovendien bestaat het risico op een inbeslagname door de douane die gepaard kan gaan met een financiële straf.Toen ik een opzoeking deed vanuit de domeinnaam van een site die een lezer me bezorgd had, ontdekte ik dat de site sinds 10 september geregistreerd staat op naam van een Bretoense apothekeres. Het mailadres doet me echter duidelijk denken aan die link met China. fenguye2016 is niet echt een Bretoense naam.Ik heb contact opgenomen met de apothekeres die stomverbaasd was. In feite is de naam van haar dochter zonder haar medeweten gebruikt nadat ze een bestelling had geplaatst.

Bruno Alves, die voorzitter is van de Federation of the European Sporting Goods Industry (FESI), wees onlangs nadrukkelijk op het banenverlies door die activiteiten. Hij deed dit naar aanleiding van de publicatie van de resultaten van 'Goals 14', een operatie gericht tegen namaak in Latijns-Amerika in de maand maart van dit jaar.

Tijdens die operatie werden zo'n 750 000 nagemaakte producten, waaronder meer dan 520 000 alleen al voor de sportindustrie, in beslag genomen.Bij ons hebben die activiteiten ook gevolgen. De producten zijn niet alleen van middelmatige kwaliteit, maar door ons te laten verleiden om dergelijke aankopen te doen, brengen we onze economie duidelijk in gevaar.Op een in november 2013 opgerichte website kunt u in real time een vertrouwensscore krijgen voor de meeste sites voor e-commerce. -* Deze site kreeg de naam : website

Labels