Dit weekend extra controles op zwaar vervoer op het viaduct van Vilvoorde

Dit weekend zal de Federale Wegpolitie extra controleren op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton die op de Brusselse binnenring (richting Zaventem) over het viaduct van Vilvoorde rijden.  

Viaduc de Vilvoorde : Des contrôles supplémentaires visant les poids lourds ce week-end

Sinds 9 augustus is er telkens van vrijdag 23.00 uur tot maandag 04.00 uur een doorrijverbod van kracht voor zware voertuigen (+3,5 ton) op de binnenring op het viaduct in Vilvoorde in het kader van de werken die er worden uitgevoerd. Ondanks de duidelijke signalisatie en ondanks de preventie en de controles die de Wegpolitie de voorbije weekends hield, zijn er nog steeds bus- en vrachtwagenbestuurders die het verbod negeren. Daarom zullen er dit weekend extra controles plaatsvinden.  

Het negeren van het rijverbod is een overtreding van de derde graad: bestuurders riskeren een boete van 174 euro (plus 10,10 euro administratiekost).  

De controles van dit weekend worden vooraf aangekondigd om bestuurders nogmaals attent te maken op het verbod. De bedoeling is uiteraard om zo weinig mogelijk bestuurders te moeten verbaliseren.

Labels