12 arrestaties in onderzoek naar drugshandel

BRUSSEL, 10/12/2014. - De Federale gerechtelijke politie (FGP) van Bergen/ Doornik heeft op maandag 8 en dinsdag 9 december 2014, na een maandenlang onderzoek, een bende opgerold die zich actief bezighield met drugshandel (cocaïne en cannabis). Deze criminele organisatie was voornamelijk actief in de regio La Louvière, Manafe, Seneffe maar had ook vertakkingen in Brussel en Antwerpen.

De voorbije dagen hebben er niet minder dan 19 huiszoekingen plaatsgevonden, uitgevoerd door de FGP van Bergen, met de steun van de FGP van Charleroi, Antwerpen en Brussel en ook de lokale politiezones in La Louvière, Mariemont en Vilvoorde. Zeventig politieambtenaren en drugshonden hebben deze huiszoekingen uitgevoerd.

De resultaten van deze actie zijn meer dan positief. Van de 12 gearresteerde personen zijn er 6 onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter in Charleroi. De speurders hebben ook meerdere honderden grammen cocaïne en cannabis klaar voor verkoop ontdekt, als ook een verpakkingstoestel. Dankzij de elementen die ter plaatse zijn verzameld is er ook een dossier voor witwassen geopend en zijn 10 voertuigen (Porsche, Mercedes,…), geld en hi-tech materiaal in beslag genomen.

Het onderzoek zal worden verdergezet door de dienst Drugs van de FGP Bergen onder leiding van onderzoeksrechter Dhaeyer. Dit zou in de toekomst tot nog meer arrestaties kunnen leiden.

Labels