Persoverzicht van woensdag 5 juni 2024

Feiten van 04/06/2024 om 6 uur tot 05/06/2024 om 6 uur

Mechelen, Lange Nieuwstraat: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een niet-slotvast voertuig wordt betreden. Nadeel: portefeuille (identiteitsdocumenten en bankkaart) 



Opmerkelijk

Dinsdagmiddag 4 juni 2024 omstreeks 11u45 weet een stilstaande personenwagen op de Botermarkt in Mechelen de aandacht van onze verkeersploeg te trekken. Het voertuig is er niet toegelaten daar het tussen 11 en 18 uur een autoluw gebied betreft. 

Wanneer de bestuurder onze collega’s opmerkt neemt hij de vlucht. Via de Bruul, over de Grote Markt vervolgens via Steenweg, Onder den Toren naar de Goswin de Stassartstraat. Een passant belt de meldkamer met de boodschap dat de wagen, tegen de rijrichting in, de Nokerstraat is ingereden. 
Het voertuig wordt verlaten aangetroffen nabij de Sint-Katelijnekerk. 
Op basis van de persoonsbeschrijving kan een interventieploeg even later de chauffeur in de Sint-Katelijnestraat aantreffen.  

Aanvankelijk geeft de man aan van niets te weten. Maar met de sleutel die hij in zijn bezit heeft kan het voertuig dat de vlucht nam geopend worden en ook de nummerplaat, weliswaar een bij DIV gewiste nummerplaat, blijkt op zijn naam te staan.

De 30-jarige man, woonachtig in Brussel, wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat.

De volgende verkeersinbreuken werden vastgesteld:

  • Het negeren van het verkeersbord C3 (verboden toegang in beide richtingen) op de Grote Markt te Mechelen;
  • Het negeren van het verkeersbord C1 (verboden rijrichting voor iedere bestuurder) in de Nokerstraat;
  • Het in gevaar brengen van voetgangers;
  • Voertuig niet ingeschreven en niet verzekerd;
  • Gewiste nummerplaat;
  • Besturen van een voertuig tijdens een (tweemaal) levenslang rijverbod;
  • Tevens dient de man nog 3 ‘vervallen tot sturen’ te betekenen (in totaal nog 17 jaar rijverbod). 


De Brusselaar staat eveneens geseind voor een bevel tot gevangenneming. (in totaal voor 7 jaar en 3 maanden) Betrokkene wordt overgebracht naar de gevangenis. 

In het voertuig worden nog twee verboden wapens (stroomstootwapen en boksbeugel) en inbrekersmateriaal (bivakmuts, handschoenen en kniptang) aangetroffen. Dit alles wordt, net als de personenwagen, in beslag genomen. 

 

Labels