Persoverzicht van woensdag 6 maart 2024

Feiten van 05/03/2024 om 6 uur tot 06/03/2024 om 6 uur

Puurs-Sint-Amands, Coolhemstraat: Inbraak in een woning. Een deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Er wordt niets gestolen. 


Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, B101: Kop-staartaanrijding tussen twee personenwagens waarbij een 19-jarige bestuurder lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. 



Opmerkelijk

Na een melding over verwaarloosde dieren voerden lokale politie Rivierenland, stad Mechelen en een dierenarts maandag 4 maart 2024 een controle uit in de Hazeldonkstraat in Mechelen. 
Het betreft klachten als zouden de dierenverblijven te klein en vuil zijn, en geen of weinig lichtinval hebben. 

Bij de controle maandag werden 5 hertjes, 1 struisvogel, 6 ara’s, 2 woestijnbuizerds en 2 kookaburra’s aangetroffen. De huisvesting van al deze dieren was ondermaats (doorgaans te klein en donker) en ook sommige dieren hun verzorging werd verwaarloosd. Zo waren de hertjes ondervoed. 
Alle aanwezige dieren werden in beslag genomen en ondergebracht in een dierenopvangcentrum. Hier worden ze ook nog eens grondig onderzocht door een dierenarts. 

Het volledige dossier wordt nu overgemaakt aan de Vlaamse Overheid - afdeling Dierenwelzijn. De 48-jarige man, gekend voor eerdere feiten van dierenverwaarlozing, krijgt nu de mogelijkheid de mankementen weg te werken. Wanneer alles dan voldoet aan de regelgeving en normen kan de man zijn dieren mogelijk terugkrijgen.    


Deze melding kwam binnen via het meldingsformulier van stad Mechelen. 
Zelf een melding maken via het meldingsformulier? https://www.mechelen.be/melding/meldingsformulier

 

Labels