Persoverzicht van vrijdag 1 maart 2024

Feiten van 29/02/2024 om 6 uur tot 01/03/2024 om 6 uur

Willebroek, Heindonksesteenweg: Poging tot inbraak in een woning. Een deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden. 

Puurs-Sint-Amands, L. Nutenstraat: Inbraak in een woning. Een raam van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden. Nadeel: juwelen. 

Bornem, Leopoldstraat: Inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een raam beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Er wordt niets gestolen. 


Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Bornem, Luipegem: Een 40-jarige bestuurder verliest de controle over zijn voertuig en komt tot stilstand tegen een geparkeerd voertuig. De bestuurder raakt hierbij lichtgewond en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. 



Resultaten controleactie bouwwerven

Op donderdag 29 februari 2024 voerde Lokale Politie Rivierenland controles uit op een aantal bouwwerven in de politiezone.  De actie was hoofdzakelijk gericht op de geldende arbeidsvoorwaarden waaraan de tewerkgestelde arbeiders/firma’s dienen te voldoen.  

Onze politiezone kreeg hierbij de steun van de RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid). De actie werd uitgevoerd door politiemedewerkers zowel in uniform als in burger.

 

Tijdens deze actie werden controles uitgevoerd op drie grote werven (twee in Puurs-Sint-Amands en een in Bornem), waarbij in totaal 65 arbeiders werden onderworpen aan een grondige controle.

Deze controles leverde de volgende resultaten op:

  • 5 PV’s voor illegale tewerkstelling; 
  • 1 PV voor een inbreuk inzake de deeltijdse arbeid;
  • 10 arbeiders werden niet aangemeld via “Checkinatwork” (Boete van 400 Euro pp).

 

Op een van de werven in Puurs-Sint-Amands was iedereen in orde volgens de geldende regelgeving en werden er geen inbreuken vastgesteld.   

Zulke controleacties zal Lokale Politie Rivierenland ook in de toekomst nog uitvoeren.  

 

Labels