Persoverzicht van donderdag 1 februari 2024

Feiten van 31/01/2024 om 6 uur tot 01/02/2024 om 6 uur

Mechelen, Kattestraat: Inbraak in een bestelwagen die geparkeerd staat op de oprit van een woning. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: gereedschap (o.a. ketting- en cirkelzaag)

Mechelen, Nattehofstraat: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: hoofdtelefoon en een geldsom.

Mechelen, Stuivenbergbaan: Inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een raam beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Er wordt niets gestolen.

Mechelen, Postzegellaan: Inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een raam van het voertuig wordt beschadigd. Nadeel: boorddocumenten van het voertuig, laptop, draagbare gps en een rugzak.



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Korenmarkt: Aanrijding tussen een bestelwagen en een fiets waarbij een 34-jarige fietser lichtgewond raakt.





Opmerkelijk

Maandagvoormiddag 29 januari 2024 omstreeks kwart over tien weet een personenwagen op de Antwerpsesteenweg in Mechelen de aandacht van onze verkeersploeg te trekken. De chauffeur van het voertuig, dat richting Walem rijdt, maakt tijdens het rijden gebruik van zijn gsm. Indien men als bestuurder gebruik wenst te maken van een gsm dient het toestel in een daarvoor voorziene houder te worden geplaatst.

De collega’s rijden achter het voertuig aan en zetten de sirene en blauwe zwaailichten van hun patrouillewagen in werking. In de Galgestraat manen de inspecteurs de bestuurder aan te stoppen en zijn wagen langs de kant van de rijbaan te parkeren, maar de chauffeur geeft geen gevolg aan deze vraag. Uiteindelijk parkeert de man zich langs de kant van de rijbaan. Op het moment dat de agenten uitstappen neemt de automobilist echter aan hoge snelheid de vlucht richting Oude Antwerpsebaan.

Onze collega’s zetten onmiddellijk de achtervolging in en halen hierbij snelheden tot 100 km/u. (betreft een zone 30) Bij het nemen van de bocht in de straat verliest de man bijna de controle over zijn voertuig en wordt een aanrijding met straatarbeiders nipt vermeden.

Op het einde van Galgestraat gaat de vlucht verder in de Oude Antwerpsebaan en zo naar de Slachthuislaan. In de Slachthuislaan laat de chauffeur zijn voertuig achter en zet zijn vlucht te voet verder langs het fietspad langs de Vrouwvliet.

Het achtergelaten voertuig wordt getakeld en bestuurlijk in beslag genomen omwille van gevaarlijk en asociaal rijgedrag.

 

 

Woensdag 31 januari 2024 weet een bestuurster van een personenwagen op de N15 de aandacht van onze verkeersploeg te trekken. Bij een eerdere controle stelden de inspecteurs vast dat de vrouw in het bezit was van een voorlopig rijbewijs, zonder dat er een L-teken aan de achterruit van haar wagen was aangebracht.  

Woensdag zien zij de vrouw opnieuw rijden en gaan de collega’s over tot controle van het voertuig en inzittenden. De vrouw nog steeds in het bezit van een voorlopig rijbewijs vervoert een passagier die geen houder is van een rijbewijs, wat verplicht is. Tevens vervoert zij een tweejarig kindje, wat met zulk rijbewijs verboden is, in een kinderzitje op de achterbank en is er andermaal geen L-teken aangebracht aan de achterruit.

Bij de controle nemen de agenten een ontegensprekelijke geur van cannabis waar en de bestuurster vertoont uiterlijke kenmerken van druggebruik. De dame wordt onderworpen aan een speekseltest die een positief resultaat geeft voor cannabis. Zij ontkent echter elk gebruik van drugs. Het voorlopig rijbewijs van mevrouw wordt onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

De passagier is in het bezit van een kleine hoeveelheid cannabis die in beslag wordt genomen.

De vrouw diende een chauffeur met geldig rijbewijs op te roepen om haar weg te kunnen verderzetten.

 

Labels