Persoverzicht van woensdag 31 januari 2024

Feiten van 30/01/2024 om 6 uur tot 31/01/2024 om 6 uur

Mechelen, Raghenoplein: Inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat in een ondergrondse garage van een appartement. Een raam van het voertuig wordt beschadigd. Er wordt niets gestolen.

Bornem, Rijksweg: Tijdens het winkelen wordt van een 41-jarige vrouw de portefeuille gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten.

Mechelen, Minderbroedersgang: Inbraak in een drankgelegenheid. Een raam van de zaak wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.

Willebroek, Victor Dumonlaan: Inbraak op een bedrijfsterrein. De omheining wordt beschadigd, alsook de deur van twee werfcontainers. Nadeel: gereedschap.

Mechelen, Tuinstraatje: Inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op een openbare parking. Een raam van het voertuig wordt beschadigd. Nadeel: cosmetica, batterijlader en een zonnebril.



Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, B101 (rotonde) : Aanrijding tussen twee personenwagens waarbij een 90-jarige bestuurder lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Willebroek, Hoeikensstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 58-jarige fietsster lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Politiesucces

Zaterdagnamiddag 27 januari 2024 omstreeks 15 uur ontvangen wij een melding dat twee personen op het Ontvoeringsplein in Mechelen, nabij het station Nekkerspoel, een fiets trachten te stelen.

Onze collega’s gaan onmiddellijk ter plaatse en voeren nazicht uit en kunnen een duo aantreffen dat voldoet aan de persoonsbeschrijving. Het tweetal begeeft zich naar de perrons van het station. Een van hen is in het bezit van een fiets.

Onze inspecteurs spreken de jongemannen aan en gaan over tot controle. Het tweetal geeft een onsamenhangend verhaal over van wie de fiets is. Wanneer zij worden onderworpen aan een grondige controle tracht de jongste (18 jaar) van de twee de vlucht te nemen en verliest daarbij een plastiek zak met daarin enkele gripzakjes met cannabis. Zijn vluchtpoging is echter tevergeefs want hij kan onmiddellijk overmeesterd worden door onze collega.

Bij controle van de 19-jarige vinden de inspecteurs ook bij hem een zak met enkele gripzakjes met cannabis.

De drugs en de gestolen fiets worden in beslag genomen, en de twee jongeren worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.     

Navolgend onderzoek leert ons dat de twee tieners in opdracht van een 23-jarige Mechelaar de drugs aan de man probeerden te brengen. Ook hij werd opgepakt en ter beschikking van het parket gesteld.  

Het drietal verscheen zondagmiddag voor de onderzoeksrechter in Turnhout.

 

Labels