Persoverzicht van woensdag 24 januari 2024

Feiten van 23/01/2024 om 6 uur tot 24/01/2024 om 6 uur

Mechelen, Graaf van Egmontstraat: Diefstal uit een kantoorgebouw. Via een niet-slotvaste achterdeur wordt het pand betreden. Nadeel: een laptop en radio.



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Willebroek, Boomsesteenweg: Aanrijding tussen een vrachtwagen en een step waarbij de 17-jarige bestuurster van de step komt te overlijden.





Politiesucces

Maandagnamiddag 22 januari 2024 ontvangen wij een ANPR-hit, in de Nekkerspoelstraat te Mechelen, voor een voertuig dat in aanmerking voor een winkeldiefstal in Kampenhout.

Onze collega’s doen nazicht in de omgeving en een ILR-ploeg treft de personenwagen aan wanneer deze vertrekt op de parking van een aantal warenhuizen in de Nekkerspoelstraat. Zij volgen de wagen tot op de parking van een grootwarenhuis in de Oscar Van Kesbeeckstraat.

Een vrouw bezoekt daar twee winkels, en telkens wanneer ze terugkeert begeeft ze zich naar de achterzijde van haar voertuig. De inspecteurs stellen vast dat de dame goederen van onder haar kledij haalt om deze vervolgens in de wagen te leggen. Daarna vertrekt de vrouw met haar voertuig in de richting van het Battelcomplex.  

Op de N16 gaan onze collega’s over tot interventie en manen de bestuurster aan zich aan de kant te parkeren.

De 57-jarige vrouw uit Brussel, gekend voor eerder gepleegde winkeldiefstallen, geeft een onsamenhangend verhaal voor haar aanwezigheid in de regio. Mevrouw is tevens drager van twee broeken en twee rokken over elkaar, wat haar instaat stelt daartussen goederen te verstoppen.

In de wagen worden een grote hoeveelheid voedingswaren (dranken, vis- en zuivelproducten), afwas-, zeep- en cosmeticaproducten aangetroffen. Dit alles nog in de originele verpakking en waarvoor geen aankoopbewijs kan voorgelegd worden. 

Navolgend onderzoek leert ons dat de goederen afkomstig zijn van maar liefst vijf winkeldiefstallen in supermarkten in Mechelen en dit voor een totale waarde van bijna 500 euro. 

Betrokkene wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. 

De dievegge verschijnt dinsdagnamiddag voor de onderzoeksrechter die haar heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

 

Labels