Persoverzicht van dinsdag 23 januari 2024

Feiten van 22/01/2024 om 6 uur tot 23/01/2024 om 6 uur

Geen feiten te melden.



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Zakstraat: Aanrijding tussen een bestelwagen en een voetganger waarbij een 44-jarige vrouw lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Politiesucces

Vrijdagnamiddag 19 januari 2024 omstreeks 15u30 ontvangen wij de melding dat twee personen in de Noordstraat in Mechelen lopen en zich op het einde van de (doodlopende) straat verstoppen achter een geparkeerd voertuig.

Korte tijd later kan een ILR-ploeg het tweetal in de Noordstraat aantreffen. Betrokkenen, van Moldavische nationaliteit, zijn zenuwachtig en geven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in de regio. Het duo is in het bezit van een aanzienlijke geldsom en een trolley met vijf beeldbabyfoons in die nog in de originele verpakking zitten. Zij kunnen voor deze toestellen geen aankoopbewijs voorleggen.

Omzeggens op hetzelfde tijdstip werd er een patrouilleploeg naar een speelgoedzaak op de Liersesteenweg in Mechelen gestuurd voor een klacht van een winkeldiefstal. De inspecteurs vernemen daar dat de winkeldieven met drie waren, maar dat twee van hen de vlucht genomen hebben. De nog aanwezige man heeft eveneens de Moldavische nationaliteit.

Navolgend onderzoek van de inspecteurs toont aan dat de vijf beeldbabyfoons eerder gestolen werden in de speelgoedwinkel op de Liersesteenweg waar men melding maakte van de winkeldiefstal.

De drie mannen, een van 19 en twee van 24 jaar, woonachtig in Brussel en Luik en gekend voor eerdere feiten, worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.  

Het trio werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

 

Labels