Persoverzicht van donderdag 18 januari 2024

Feiten van 17/01/2024 om 6 uur tot 18/01/2024 om 6 uur

Bornem, Jan Hammeneckerstraat: Diefstal van een nummerplaat van een personenwagen die geparkeerd staat op een openbare parking.





Politiesuccessen

Zaterdagnamiddag 13 januari 2024 omstreeks kwart over vijf ontvangen wij de melding van een winkeldiefstal in een grootwarenhuis aan de Liersesteenweg in Mechelen. Een winkelbediende stelt vast dat twee mannen tabaksproducten verstoppen in een buggy.

De twee mannen verlaten de winkel zonder de producten aan te bieden aan de kassa. Wanneer onze interventieploeg enige tijd later het tweetal intercepteert blijkt dat ze in het bezit zijn van tabaksproducten voor een totale waarde van 676 euro.

De goederen worden in beslag genomen en teruggegeven aan de uitbater van het grootwarenhuis.

De twee mannen, 32 en 33 jaar, zijn gekend voor eerdere feiten. Zij worden overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

Navolgend onderzoek leert ons dat de gestolen producten werden aangeboden in een benzinestation met shop in Sint-Katelijne-Waver, waar de uitbater echter niet is ingegaan op het aanbod. 

Recherchewerk toont tevens aan dat het duo in aanmerking komt voor gelijkaardige diefstallen in een grootwarenhuis in Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Lier, Herentals en Wommelgem, waar er ook telkens voor enkele honderden euro’s aan producten werd gestolen.

 



Dinsdagmiddag 16 januari 2024 omstreeks 13u15 uur wordt in de Bruul in Mechelen de aandacht van onze voetpatrouille getrokken op het volgende. Een jongeman lopende richting Vijfhoek wordt achternagezeten door een man, waarbij deze laatste aangeeft dat de man goederen zou gestolen hebben.

Onze inspecteurs manen de man aan te stoppen. Hij geeft hieraan geen gevolg waarop onze collega’s hem intercepteren. Ondertussen is ook de achtervolgende persoon tot op de plaats van de interceptie gekomen en geeft aan dat hij als zaakvoerder van een warenhuis in de Bruul de man betrapt had op een diefstal in zijn winkel.

Toen betrokkene door de zaakvoerder over de winkeldiefstal wordt aangesproken geeft hij het gestolen goed terug, duwt hij de man en zijn echtgenote en neemt te voet de vlucht.  Ter hoogte van de Kruidtuin wordt hij echter geïntercepteerd door onze patrouille.

Betrokkene is in het bezit van een tas met een aantal kledingstukken (jas, broeken, sjaal, sportschoenen) afkomstig uit diverse handelszaken in het centrum van Mechelen, waarvoor hij geen betalingsbewijs kan voorleggen en waarvan sommige artikels nog voorzien zijn van het beveiligingslabel. Dit samen voor een waarde van enkele honderden euro’s.

De 34-jarige man, die illegaal in ons land verblijft, wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.  

De man wordt woensdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

 

Labels