Persbericht: Vuurwerkverbod in Mechelen en Willebroek, ook tijdens oudejaarsnacht

De stad Mechelen en de gemeente Willebroek hebben gezamenlijk besloten tot een algemeen vuurwerkverbod, ook tijdens de aanstaande oudejaarsnacht.  

Vuurwerk

De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn niet gunstig, regen en hevige wind zijn van de partij tijdens de overgang van oud naar nieuw.  Met de voorspelling van windstoten tot 70-80 km/u. op zondag, brengt het afsteken van vuurwerk aanzienlijke risico’s met zich mee. Specialisten benadrukken het gevaar van onvoorspelbare windrichtingen, wat potentieel schade aan woningen en zelfs brandgevaar met zich meebrengt.

Om die redenen hebben stad Mechelen en gemeente Willebroek dan ook beslist een vuurwerkverbod op te leggen tijdens de oudejaarsnacht. (Op andere tijdsstippen is het reeds verboden.) De algemene veiligheid staat hier ver boven de eventuele feestvreugde die vuurwerk met zich kan meebrengen.  

Het vuurwerkverbod is een preventieve maatregel om de algemene veiligheid te waarborgen. Stad Mechelen en gemeente Willebroek benadrukken dat de naleving van dit verbod van essentieel belang is. Het handhaven van dit verbod is voor politie geen evidente opdracht, maar toch rekenen zij erop dat het gezond verstand zal zegevieren. Politieploegen zullen extra waakzaam zijn en overtreders riskeren boetes tot enkele honderden euro’s.

We vertrouwen op het gezond verstand van de inwoners om bij te dragen aan een veilige overgang naar het nieuwe jaar, en moedigen alternatieve manieren van viering aan die het risico op schade en ongelukken minimaliseren.

 

Labels