Persoverzicht van dinsdag 19 december 2023

Feiten van 18/12/2023 om 6 uur tot 19/12/2023 om 6 uur

Mechelen, Lange Nieuwstraat: Diefstal uit een bestelwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Het niet-slotvaste voertuig wordt betreden. Nadeel: gereedschap.

Mechelen, Vismarkt: Tijdens een bezoek aan een drankgelegenheid wordt van een 37-jarige man de portefeuille gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten.

Willebroek, Eduard Anseelestraat: Inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een raam beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: juwelen.

Bornem, Wereldstraat: Poging tot inbraak in een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een deur van het voertuig wordt beschadigd. Bij het in werking treden van het alarm gaat de eigenaar zich vergewissen en neemt een man de vlucht.

Mechelen, Elektriciteitstraat: Inbraak in een appartement. De deur van twee persoonlijke bergruimtes wordt beschadigd. Er worden respectievelijk een fiets en gereedschap gestolen.  





Politiesucces

Donderdagnamiddag merken inspecteurs van de politiezone Rivierenland op camerabeelden dat in de Bruul in Mechelen enkele personen zich verdacht gedragen. Een 23-jarige man en vier vrouwen van 15, 17, 17 en 21 jaar worden gecontroleerd. In hun gezelschap zijn ook nog twee kleine kinderen. 

De verdachten hebben draagtassen bij zich met goederen waar nog een prijskaartje aanhangt en waar men geen betaalbewijs voor kan voorleggen. De gestolen goederen zijn afkomstig uit vijf winkels voor een totaalbedrag van ruim 1100 EUR. Het gaat om een vijftigtal items, voornamelijk kledij maar ook cosmetica, speelgoed en snoep.

De verdachten worden allen overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Ze zijn alle vijf reeds gekend voor winkeldiefstal. Na verhoor mogen de minderjarigen beschikken. De twee meerderjarigen worden voor de onderzoeksrechter voorgeleid en krijgen voorwaarden opgelegd. 

 

Labels