Persoverzicht van maandag 11 december 2023

Feiten van 09/12/2023 om 6 uur tot 10/12/2023 om 6 uur

Willebroek, Westzavelland: Inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een raam beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: dient men nog te bepalen.

Mechelen, Hooiendonkstraat: Inbraak in een woning. Een raam van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: juwelen. 





Feiten van 10/12/2023 om 6 uur tot 11/12/2023 om 6 uur

Mechelen, Koning Albertplein: Tijdens het wachten op het openbaar vervoer wordt van een 27-jarige vrouw de gsm gestolen.

Willebroek, Overwinningsstraat: Tijdens een wandeling wordt van een 79-jarige vrouw de handtas gestolen. Nadeel: portefeuille (identiteitsdocumenten, bankkaart en een geldsom), gsm en een sleutelbos.



Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Gentsesteenweg: Aanrijding tussen een personenwagen en een motorfiets waarbij een 29-jarige motorrijder zwaargewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Mechelen, Oude Liersebaan: Aanrijding tussen een personenwagen en een step waarbij de 41-jarige bestuurder van de step lichtgewond raakt. De bestuurder van de personenwagen zet zijn weg verder zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.

Willebroek, Rijksweg: Aanrijding tussen twee personenwagens waarbij een 31-jarige bestuurder lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Politiesucces

Vrijdagnamiddag 8 december 2023 omstreeks het middaguur weet een man de aandacht van onze medewerkers belast met cameratoezicht te trekken. Een man verlaat te voet het centraal station in Mechelen en begeeft zich naar de achterzijde van het station. Korte tijd later keert de man terug in het station met een elektrische damesfiets aan de hand.

Onze interventieploegen voeren onmiddellijk nazicht uit en kunnen de man, die voldoet aan de persoonsbeschrijving en in het bezit is van een damesfiets, op het perron aantreffen. Betrokkene wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en de fiets wordt in beslag genomen.

De 29-jarige man, van Algerijnse nationaliteit, die illegaal in ons land verblijft, is in het bezit van een partij juwelen en inbrekersmateriaal (schroevendraaiers, een mes en een noodhamertje). De man is gekend bij de politie voor eerder gepleegde feiten.

Navolgend onderzoek leert ons tevens dat betrokkene in aanmerking komt voor minstens vijf fietsdiefstallen en een diefstal in Mechelen de afgelopen maanden. 

Later tijdens de namiddag ontvangen onze diensten een klacht van een 45-jarige vrouw waarvan de fiets werd gestolen in de Vredestraat te Mechelen. Onderzoek toont aan dat de fiets die de man bij zich had deze van de vrouw betreft.

De man werd ter beschikking gesteld van het parket en zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.  

De fiets werd terug aan het slachtoffer overhandigd.

 

Labels