Persoverzicht van woensdag 8 november 2023

Feiten van 07/11/2023 om 6 uur tot 08/11/2023 om 6 uur

Mechelen, Kerkstraat: Poging tot inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een deur beschadigd. Het pand wordt niet betreden.

Bornem, Kievitlaan: Poging tot inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een deur beschadigd. Het pand wordt niet betreden.



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Mechelen, Nekkerspoelstraat: Aanrijding tussen een fiets en een step waarbij de 62-jarige fietser lichtgewond raakt.



Politiesucces

Zaterdagavond 4 november 2023 omstreeks 18.30 uur weet een personenwagen met Franse nummerplaten op de R6 de aandacht van onze patrouilleploeg te trekken. De inspecteurs volgen het voertuig tot op de parking van een grootwarenhuis in de Nekkerspoelstraat in Mechelen waar het koppel gaat winkelen.

Enige tijd later komt het duo terug aan bij hun voertuig, met slechts enkele kleinere aankopen in hun winkelwagen. Alvorens te vertrekken trekt de dame haar bovenkleding uit en urineert tussen de geparkeerde voertuigen. 

Op de B101 richting Mechelen-Zuid gaan onze collega’s over tot interceptie van het voertuig en grondige controle van de wagen en inzittenden.

In de wagen worden vleeswaren, chocolade, cosmetica en kledingstukken voor een totale waarde van meer dan 3.000 euro aangetroffen. Voor geen van deze producten kan een aankoopbewijs voorgelegd worden. Bij een deel van de kledingstukken is het veiligheidslabel nog aanwezig.  De twee zijn eveneens in het bezit van een aanzienlijke geldsom.  

Het Roemeense duo, een 34-jarige man en 35-jarige vrouw, bij de politie gekend voor eerdere feiten, wordt voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De man verblijft illegaal in ons land.

De kledij die de vrouw draagt is aan de binnenzijde voorzien van extra zakken, voor het verbergen van goederen.

De aangetroffen voeding, cosmetica, kledij, geld en hun voertuig worden in beslag genomen  

Het tweetal werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis. 

 

Labels