Persoverzicht van dinsdag 7 november 2023

Feiten van 06/11/2023 om 6 uur tot 07/11/2023 om 6 uur

Willebroek, Camille Huysmansstraat: Diefstal op een bouwwerf. Zonder sporen van braak na te laten wordt de werf betreden. Nadeel: elektriciteitskabels.

Mechelen, Raghenoplein: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een niet-slotvast voertuig wordt betreden. Nadeel: een rugzak (met identiteitsdocumenten en sportkledij)

Mechelen, Ridder Dessainlaan: Inbraak in een drankgelegenheid. Een raam van het gebouw wordt beschadigd. Het pand wordt betreden. Nadeel: een geldsom.



Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Geerdegemvaart: Aanrijding tussen twee fietsers waarbij beiden (13-jarige jongen en 25-jarige man) lichtgewond raken.

Puurs-Sint-Amands, Achterheide: Aanrijding tussen een motorfiets en een fiets waarbij een 12-jarige fietsster lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Politiesucces

Zaterdagmiddag 4 november weet een personenwagen met Duitse nummerplaten de aandacht van onze patrouilleploeg te trekken. Het voertuig staat in het centrum van Mechelen geparkeerd met de vier richtingsaanwijzers aan.

Korte tijd later vertrekt het voertuig en verlaat het ons grondgebied via de oprit E19 in Mechelen-Noord. Ter hoogte van afrit Mechelen-Zuid manen onze collega’s de bestuurder aan tot stoppen en gaan zij over tot een grondige controle van de twee inzittenden en de personenwagen. 

Het duo wordt geïdentificeerd aan de hand van hun Albanees paspoort. Beiden zijn 27 jaar, drager van opvallende juwelen en in het bezit van een aanzienlijke geldsom. Tevens geven zij een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in de regio.

Het tweetal wordt voor controle overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De juwelen, het geld en het voertuig worden in beslag genomen.

 

Labels