Persoverzicht van vrijdag 27 oktober 2023

Feiten van 26/10/2023 om 6 uur tot 27/10/2023 om 6 uur

Mechelen, Arendonckstraat: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Zonder sporen van braak na te laten wordt het voertuig betreden. Nadeel: gsm, cosmetica en een geldsom.

Mechelen, Brusselsesteenweg: Poging tot inbraak in een woning. Achteraan de woning wordt een deur beschadigd. Het pand wordt niet betreden.

Mechelen, Ziekeliedenstraat: Diefstal uit een appartement. Zonder sporen van braak na te laten wordt de gemeenschappelijke hal betreden. Nadeel: een step.

Mechelen, Wijngaardstraat: Inbraak in een bestelwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. De deur van het voertuig wordt beschadigd. Nadeel: gereedschap.

Mechelen, Mahatma Gandhistraat: Inbraak in een woning. Een raam van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: dient men nog te bepalen.

Bornem, De Kroonstraat: Poging tot inbraak in een garagebox. De poort van de garage wordt beschadigd. De garage wordt niet betreden.



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Bornem, Rijksweg: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 29-jarige fietser lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Opmerkelijk

Op donderdag 26 oktober 2023 gaat onze verkeerspolitie over tot controle van een vrachtwagencombinatie (trekker + oplegger) op het Battelcomplex (N16) in Mechelen.

Bij het openen van het portier wordt er door onze inspecteurs een cannabisgeur waargenomen. De chauffeur overhandigt ook meteen een gebruikershoeveelheid cannabis.

De volgende inbreuken werden vastgesteld:

  • De tachograaf wordt niet gebruikt. (1.320 euro boete)
  • De bestuurder is niet in het bezit van een bestuurderskaart. (1.320 euro boete)
  • De lading werd niet voldoende gezekerd. (1.000 euro boete)
  • Er werd geen duplicaat van de kentekenplaat van het trekkend voertuig op de in het buitenland ingeschreven oplegger aangebracht. (116 euro boete)

Gezien de bestuurder tekenen van druggebruik vertoont, gaan onze inspecteurs over tot het afnemen van een speekseltest.  De bestuurder test positief. Het rijbewijs van de man wordt onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er dient een andere bestuurder ter plaatse te komen met een geldig rijbewijs en een geldige bestuurderskaart.   

Alvorens te kunnen verder rijden dient echter de lading te worden gezekerd en een duplicaat van de kentekenplaat van de trekker op de oplegger te worden aangebracht.

 

Labels