Persoverzicht van woensdag 13 september 2023

Feiten van 12/09/2023 om 6 uur tot 13/09/2023 om 6 uur

Mechelen, Tervuursesteenweg: Inbraak in een bestelwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een raam van het voertuig wordt beschadigd. Nadeel: tablet en rugzak.





Politiesucces

Dinsdagavond 12 september 2023 omstreeks 22.45 uur weet een personenwagen op de B101 de aandacht van onze patrouilleploeg te trekken. Het voertuig rijdt aan hoge snelheid komende van de Brusselsesteenweg richting het centrum van Mechelen.

Wanneer de bestuurder onze patrouille opmerkt brengt hij zijn snelheid terug naar de maximum toegelaten snelheid van 50 km/u. Op de N15 richting Bonheiden gaan de inspecteurs over tot interceptie van het voertuig. De bestuurder geeft de indruk gevolg te geven aan de richtlijnen van onze collega’s en zich op de pechstrook te parkeren. Het tegendeel is echter waar, hij neemt de vlucht en zet zijn weg verder via het rondpunt Pasbrug om vervolgens de Putsesteenweg op te rijden. Hier haalt het voertuig snelheden tot 170 km/u. waar maximum 70 km/u. is toegelaten.

De achtervolging gaat via Sint-Katelijne-Waver tot in Putte, waarbij meerdere verkeersinbreuken worden begaan. Zo negeert de bestuurder onder andere meermaals de rode verkeerslichten en brengt andere weggebruikers in gevaar. Zo wordt er op het nippertje een aanrijding met een bromfietser vermeden.

Tijdens zijn vlucht rijdt betrokkene de twee rechterbanden van het voertuig stuk, maar zet desondanks zijn weg toch verder op de velgen… In de Molenstraat in Putte verliest de bestuurder de controle over zijn voertuig en komt in de gracht tot stilstand. De twee inzittenden nemen te voet de vlucht maar kunnen door onze collega’s opgepakt worden.

De 38-jarige bestuurder, die illegaal in ons land verblijft, en de 28-jarige passagier, woonachtig in Mechelen, worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. De heren geven een onsamenhangend verhaal over het gebruik van het voertuig, dat ze zouden geleend hebben van een vriend die het op zijn beurt in gebruik had van een kennis…

De bestuurder, afkomstig uit Tsjetsjenië, en illegaal in ons land verblijft wordt ter beschikking gesteld van Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. De bestuurder zal ook nog een proces-verbaal ontvangen voor alle verkeersovertredingen die werden begaan.

 

Labels