Persoverzicht van vrijdag 1 september 2023

Feiten van 31/08/2023 om 6 uur tot 01/09/2023 om 6 uur

Bornem, Kardinaal Cardijnplein: Diefstal uit een personenwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een niet-slotvast voertuig wordt betreden. Nadeel: een draagtas met huishoudproducten.

Mechelen, Mahatma Gandhistraat: Inbraak op een bouwwerf. Een raam van een woning in aanbouw wordt beschadigd. Het pand wordt betreden. Nadeel: verwarmings- en keukentoestellen   

Bornem, Luipegem: Poging tot inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt niet betreden.



Verkeersongevallen met lichamelijk letsel

Mechelen, Oscar Van Kesbeeckstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een bromfiets waarbij een 16-jarige bromfietser lichtgewond raakt.

Mechelen, Hombeeksesteenweg: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 25-jarige fietsster lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Politiesucces

Woensdagnamiddag 30 augustus 2023 ontvangen wij van onze collega’s belast met camerabewaking de melding dat een zestal personen zich verdacht gedragen in de winkelstraat Bruul te Mechelen.  

Korte tijd later kan een patrouilleploeg de groep aantreffen en de inspecteurs voeren nazicht uit. De drie vrouwen en drie mannen bezoeken diverse winkels, dit steeds in een wisselende bezetting. (splitsen zich op in verschillende koppels, soms vrouw-vrouw, soms vrouw-man, en wisselen onderling regelmatig)

Onze collega’s gaan over tot interceptie en de groep wordt voor controle overgebracht naar het commissariaat. Het betreft personen tussen de 20 en 33 jaar oud.  

Er wordt vastgesteld dat zij in het bezit zijn van goederen (cosmetica en kledij) afkomstig uit zes handelszaken in het centrum van Mechelen, dit voor een totaalbedrag van bijna 600 euro.  

Voor geen van deze artikels kunnen ze een aankoopbewijs voorleggen. De benadeelde zaakvoerders bevestigen dat de koopwaar van bij hen komt.

De goederen worden in beslag genomen en opnieuw aan de benadeelde handelszaken terugbezorgd. De zes betrokkenen worden ter beschikking gesteld van het parket. Allen verschenen zij donderdag voor de onderzoeksrechter die hen heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis.

 

Labels