Persoverzicht van zaterdag 4 februari 2023

Feiten van 03/02/2023 om 6 uur tot 04/02/2023 om 6 uur

Mechelen, Steenweg: Diefstal uit een bestelwagen die geparkeerd staat op de openbare weg. Een niet-slotvast voertuig wordt betreden. Nadeel: een gsm.

 

Opmerkelijk

Vrijdag 3 februari 2023 voerde de verkeersdienst van politiezone Rivierenland een controleactie op zwaar vervoer uit in Willebroek.

In totaal werden 11 voertuigen onderworpen aan een grondige controle.

De volgende inbreuken werden vastgesteld:

- Twee bestuurders waren geen drager van de verplichte veiligheidsgordel;

- Twee lichte vrachtwagens waren overladen op de MTM, waarvan er een eveneens overladen was op de achterste as;

- Twee vrachtwagens hadden hun lading onvoldoende gezekerd. Een van de bestuurders had de schakelorganen van zijn tachograaf niet correct gebruikt. Hierdoor is het onmogelijk om een correcte naleving van de wetgeving na te gaan;

- Een vrachtwagen was geladen tot boven de wanden met bakstenen. Tevens had de chauffeur het nagelaten om de onderrijbeveiliging van de uitstekende container uit te schuiven, waardoor de uitsteek te groot en onveilig was. Bovenop dit alles bleek de vrachtwagen te zwaar geladen te zijn;

- Een tractor met aanhangwagen vervoerde grond en stenen, die ook tot boven de wanden geladen waren. Er was geen enkele vorm van ladingzekering aangebracht;

- Een andere tractor met aanhangwagen vervoerde bakstenen. Ook deze lading was tot vér boven de wanden geladen en er was geen enkele vorm van ladingzekering aangebracht. Enkele bakstenen lagen op de randen, klaar om te vallen.

De bestuurder had het nagelaten om een duplicaat van zijn trekkend voertuig te bevestigen op zijn aanhangwagen. De inspecteurs stelden eveneens vast dat de maximaal toegelaten massa van de as van de aanhangwagen met maar liefst 4.810,4 kg overladen was.

- Een bestuurder van een lichte vrachtwagen kon zijn rijbewijs en identiteitskaart niet overhandigen. Bij grondig nazicht en na telefonisch contact met de griffie van de politierechtbank, bleek dat betrokkene wegens voorgaande inbreuken een rijverbod had tot 14/02/2121. Met andere woorden een levenslang rijverbod, opgelegd wegens een lichamelijke ongeschiktheid.



In totaal werd er voor 11.151 euro aan boetes uitgeschreven.

 

Labels