persoverzicht zaterdag 16 september

Feiten van 15/09/2023 om 6 uur tot 16/09/2023 om 6 uur

Geen feiten.

 

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Willebroek, Captain Trippstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een elektrische step. Daarbij raakt de 72-jarige bestuurder van de elektrische step lichtgewond. Hij wordt ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. 

 

 

Politiesucces

Dinsdagnamiddag 13 september 2023 omstreeks 17 uur weet een personenwagen met Nederlandse nummerplaat de aandacht van een patrouilleploeg te trekken. Op de B101 in de richting van Zemst hanteert de bestuurder een nerveuze rijstijl. Zo haalt hij voertuigen langs rechts in en op vrije stukken voert hij de snelheid op.

Op de oprit Mechelen-Zuid van de E19 intercepteren onze collega’s het voertuig. Initieel bleken er slechts twee personen, een bestuurder en passagier vooraan, in het voertuig te zitten. Bij de controle van de inspecteurs blijkt echter dat er op de achterbank van het voertuig nog een derde man ligt.

De drie mannen - 25, 31 en 50 jaar oud en van Poolse nationaliteit- worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. De man die achteraan op de bank lag voldoet aan de persoonsbeschrijving van een verdachte van een poging winkeldiefstal in de Bruul te Mechelen. Hij trachtte eerder in de namiddag parfum te stelen maar werd betrapt en ging er zonder buit vandoor.

In het voertuig worden een kniptang en een draagtas, die aan de binnenzijde voorzien is van aluminiumfolie om beveiligingssystemen van winkels te omzeilen, aangetroffen.

Nog in de personenwagen worden diverse goederen aangetroffen waarvoor de mannen geen aankoopbewijs kunnen voorleggen en die nog voorzien zijn van het prijskaartje. Zeven brilmonturen voor een totaalbedrag van bijna 1000 euro en een jas met een prijskaartje van 590 euro. Er worden ook nog twee losgerukte prijskaartjes, van 230 en 250 euro, in de wagen gevonden.

Het voertuig en de goederen worden in beslag genomen. Het drietal werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden.  

Labels