Persoverzicht vrijdag 13 oktober

Feiten van 12/10/2023 6 uur tot 13/10/2023 om 6 uur

Bornem, Boomstraat: Poging tot inbraak in een appartement waarbij een raam beschadigd wordt. Het appartement wordt niet betreden.

Mechelen, Guldenstraat: Poging tot inbraak in een handelszaak waarbij een deur beschadigd wordt. Het pand wordt niet betreden. 

 

Verkeersongevallen lichamelijk letsel

Mechelen, Grote Markt: Aanrijding tussen een fietser en een elektrische step. De 64-jarige fietser en de 27-jarige stepper raken beiden lichtgewond. 

Mechelen, Bruul: Aanrijding tussen twee fietsers. Een 71-jarige fietsster raakt daarbij lichtgewond. 

 

 

Resultaten week van de handhaving

Tijdens de week van de handhaving van Mooimakers deed de politiezone Rivierenland gerichte controles. Daarbij werden in totaal 39 GAS-PV's uitgeschreven. Deze werden voornamelijk opgesteld voor zwerfvuil, het correct aanbieden van huisvuilnis en het achterlaten van huisvuilzakken die geweigerd werden door de ophalingsdiensten. Maar ook voor spuwen en hondenpoep werden er GAS-boetes uitgeschreven. De politie controleerde ook 53 kledingcontainers op sluikstort. Daarbij werden 13 inbreuken vastgesteld en 2 GAS-PV's opgemaakt. 

Daarnaast werden er nog 7 gewone PV's opgesteld. Onder meer voor een sluikstort van 25m³ afval met daarbij asbest en een grote partij bouwafval. Er werd eveneens een grote olielekkage en een niet-geregistreerd vervoer van schroot vastgesteld. Verder waren er ook PV's voor illegaal verblijf en tewerkstelling, zwartwerk en schending van voorwaarden.

 

Resultaten afleiding achter het stuur

Afgelopen dinsdag en woensdag voerde de lokale en federale politie een nationale actie tegen afleiding achter het stuur. Veelal gaat het dan om het gebruik van de gsm achter het stuur, maar ook andere vormen van afleiding (iets zoeken onder de zetel) kunnen geverbaliseerd worden. Afleiding achter het stuur is nog altijd een van de belangrijkste oorzaken van (dodelijke) verkeersongevallen.

Een bestuurder mag zijn gsm alleen gebruiken wanneer deze in een daarvoor voorziene houder is bevestigd of aangesloten op het bedieningssysteem van de wagen.

Politiezone Rivierenland nam deel aan deze actie en voerde een aantal gerichte controles uit, die zowel met anonieme als herkenbare patrouillevoertuigen werden uitgevoerd.

Bij de controleacties in politiezone Rivierenland werden 74 bestuurders betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur. Allen ontvangen ze een boete van 174 euro.  Een van hen, een Roemeense vrachtwagenchauffeur, werd op de Bedrijvenlaan in Mechelen betrapt terwijl hij aan het bellen was. Daar hij niet is ingeschreven in België diende hij zijn boete onmiddellijk te betalen.

Onze verkeersagenten intercepteerden ook een personenwagen waarvan de technische keuring al meer dan een jaar vervallen was.  

Labels