Persoverzicht van zaterdag 6 mei 2023

Feiten van 05/05/2023 om 6 uur tot 06/05/2023 om 6 uur

Mechelen, Locomotiefstraat: Inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd en het pand wordt betreden. Nadeel: dient men nog te bepalen.

Puurs-Sint-Amands, Hemelrijken: Inbraak in een bedrijfsgebouw. De deur van het gebouw wordt beschadigd en het pand wordt betreden. Nadeel: een geldsom.



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Puurs-Sint-Amands, Jan Hammeneckerstraat: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 75-jarige fietser lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Politiesucces

Donderdagavond 4 mei 2023 omstreeks 18 uur ontvangen wij een ANPR-hit voor een personenwagen die een dag eerder gestolen werd in Vorst. Het voertuig is onze politiezone binnengereden via de Nekkerspoelstraat in Mechelen.

Korte tijd later wordt het voertuig op het kruispunt van de Tangent met de Jubellaan, richting Zemst, aangetroffen door een patrouilleploeg. Wanneer onze collega’s de bestuurder aanmanen halt te houden, negeert deze de richtlijnen en gaat er vandoor. Na een korte achtervolging kan een bijkomende ILR-ploeg het voertuig op de Brusselsesteenweg in Zemst intercepteren.

De drie inzittenden, de 14-jarige chauffeur en een 15- en 16-jarige passagier, allen woonachtig in het Brusselse, worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.  

Het voertuig wordt in beslag genomen met het oog op teruggave aan het slachtoffer.

 

Labels