Persoverzicht van zaterdag 5 augustus 2023

Feiten van 04/08/2023 om 6 uur tot 05/08/2023 om 6 uur

Mechelen, Frans Broersstraat: Inbraak in een woning. De deur van de woning wordt beschadigd. Het pand wordt betreden en doorzocht. Nadeel: dient men nog te bepalen.





Politiesucces

De politiezone Rivierenland kreeg dinsdagnamiddag 1 augustus een melding van een alerte buurtbewoner over twee verdachte personen in de Vrijgeweidestraat in Mechelen. De personen zouden in de wijk rondwandelen en in geparkeerde voertuigen kijken.

Een politieploeg ging ter plaatse en kon de verdachte personen snel aantreffen in de Stuivenbergvaart. Eén verdachte opende het portier van een geparkeerde vrachtwagen, terwijl een andere op uitkijk stond. Na even in de vrachtwagen te hebben gekeken wandelden beide personen weg. Ze werden meteen door de politie staande gehouden.

Eén persoon had een tablet en portefeuille die niet van hem was op zak. De vrachtwagenchauffeur had zijn voertuig kort verlaten en stelde vast dat zijn tablet en portefeuille verdwenen waren. De man kreeg meteen zijn spullen terug.  

Beide verdachten, twintigers uit Algerije, werden opgepakt. Dinsdag werden ze voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden.

Labels