Persoverzicht van zaterdag 3 februari 2024

Feiten van 02/02/2024 om 6 uur tot 03/02/2024 om 6 uur

Mechelen, Vaartdijk: Tijdens een wandeling wordt van een 32-jarige vrouw de gsm gestolen. Hetzelfde overkomt een 12-jarig meisje op de Veemarkt.

Willebroek, centrum: Tijdens het winkelen wordt van een 69-jarige vrouw de portefeuille gestolen. Nadeel: identiteitsdocumenten en bankkaart.





Politiesucces

Dinsdagavond iets voor middernacht merkt een hoofdinspecteur van de politiezone Rivierenland aan het station van Mechelen twee personen op die zich nerveus gedragen zodra ze de politieman in uniform zien. Bij controle geven de twee mannen van Algerijnse afkomst van 28 en 20 jaar een onsamenhangend verhaal over hun aanwezigheid in de buurt. De mannen hebben een aanzienlijke geldsom, vier gsm's en een rugzak met een lege handtas en een bivakmuts in hun bezit. Het duo verblijft illegaal in ons land en wordt overgebracht naar het commissariaat. 

Korte tijd later meldt zich in het commissariaat een man van wie de gsm gestolen werd op de trein van Brussel naar Vilvoorde. Het GPS-systeem van zijn gsm geeft aan dat het toestel zich inmiddels in het politiecommissariaat in Mechelen zou bevinden. Eén van de vier gsm's die de verdachten bij zich hadden, blijkt van de man te zijn. Het slachtoffer krijgt zijn gsm terug. 

Uit verder onderzoek blijkt dat de verdachten ook in aanmerking komen voor de diefstal van een handtas uit een voertuig in Mechelen de dag ervoor.

Een van de verdachten is al gekend bij politie en parket. Beiden worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden. 

 

 

Labels