Persoverzicht van zaterdag 14 oktober 2023

Feiten van 13/10/2023 om 6 uur tot 14/10/2023 om 6 uur

Mechelen, Bruul: Inbraak in een schoolgebouw. Een raam van het gebouw wordt beschadigd en het pand wordt betreden. Nadeel: laptops.  



Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Bornem, N16: Aanrijding tussen een personenwagen en een fiets waarbij een 60-jarige fietser lichtgewond raakt en wordt overgebracht naar het ziekenhuis.





Opmerkelijk

De politiezone Rivierenland heeft een Pools voertuig kunnen onderscheppen dat de afgelopen weken een hele reeks aan snelheidsboetes had verzameld. Sinds 5 september 2023 werd het voertuig maar liefst 20 keer geflitst op de trajectcontrole op de N16 in Puurs-Sint-Amands. Goed voor een totaal van €1270 aan boetes. Voor het Poolse kenteken was er in de politiesystemen geen adres gekend. Daardoor konden de boetes niet verwerkt worden.

Donderdag werd het voertuig tegengehouden en uitgebreid gecontroleerd. Daaruit bleek dat de kentekens in Polen reeds geschrapt waren. Bovendien is de eigenaar, een 22-jarige Pool, al meer dan zes maanden ingeschreven in België en diende zijn voertuig dus reeds bij DIV te zijn ingeschreven. Het kenteken en het voertuig werden in beslag genomen. De man heeft nu 30 dagen de tijd om zijn inschrijving en verzekering in orde te brengen. 

Tijdens de controle was de bestuurder een 48-jarige Moldaviër die slechts occasioneel met het voertuig zou rijden.  

De eigenaar, die nog geen twee jaar over zijn rijbewijs beschikt en dus een beginnend bestuurder is, mag de boetes binnenkort in zijn brievenbus verwachten. 

 

Labels